Wednesday, July 4, 2012

Americas første Celebrity Bartender

Cocktail er praktisk talt en amerikansk institusjon. En av de aller første bartendere å populærisere cocktail var Jerry Thomas, Americas originalen "Celebrity Bartender". Thomas skrev hva er regnes som en av de første bøkene for å inneholde cocktail oppskrifter, "The bartendere Guide".


Når jeg først kom over dette lite volum (sist publisert i 1887) i en støvete gamle bok butikk var jeg blåst bort. Her ble endelig cocktail historie lagt bare! Jeg kjøpte den på stedet og bokstavelig talt satt hele natten og lese boken dekk til dekk. For alle som har selv flimring av interesse i cocktailer og drinker sin en enthralling lese. Jerry Thomas er til cocktail kultur hva Louis Armstrong er til Jazz!


Her endelig, sette på papiret, var noen av de aller første cocktail oppskriftene som noensinne er registrert. Det var utrolig, men det var ikke bare cocktailer, boken inneholdt en rekke andre oppskrifter, for "Slag, Egg, Nogs, Juleps, Smashs, Cobblers, Mulls, Sangarees, Toddies, stropper, Sours, Flips, Negus, busker, Pousse Café, kopper" og mange flere.


Totalt var det noen 230 + originale oppskrifter. Noen var berømte, hadde noen jeg aldri hørt om! De representerte en fantastisk tverrsnitt av spennende og flott drinker.


Jeremiah P. Thomas ble født i Jefferson County, New York i November 1830, og lærte først bartending handelen med New Haven. Deretter dro han til California gull feltene og San Francisco.


I 1851 åpnet han først av fire saloons i New York, under Barnum's Museum på Broadway og Ann Street. Han deretter synes å ha reiser rundt om i USA i mange år. Arbeide som hodet bartender på øverste Hoteller i St. Louis, Chicago, San Francisco, Charleston, SC, og New Orleans. Sakte å snu seg til Amerika første kjendis bartender! I 1859 besøkte han London og Paris. Han tok med seg et sett med solid sølv bar kasseroller bygget til en pris på $4000!


Tilbake til New York Thomas ble den viktigste bartender på Metropolitan hotel. Deretter i 1866 åpnet han hans mest berømte bar ligger på Broadway mellom 21 og 22 gatene.


Thomas var "en imponerende og lordly figuren av en mann, obduksjonen, slank og jovial, ennå besittet av enorme verdighet". Hans varemerke var en "jakke av ren og skinnende rent hvitt som encased hans stor bulk". Han har også sported enorme Bart, i Walrus stil! Åpenbart sett en mann en gang, ikke veldig lett glemt!


Ulike saloons han opererte ble showplaces hvor han demonstrerte sin mixologist kunst. De var svært populær blant kjendiser sportslige og teatralsk av dagen. Å sitere New York times på hans død i 1885 han var "om gangen bedre kjent for klubben menn og menn om byen enn noen andre bartender i byen, og han var meget populær blant alle klasser".


Han er kreditert med inventing "Blå Blazer" og "Tom og Jerry" og popularisert sikkert mange andre tidlig cocktailer og drinker. I referanse til den blå Blazer sier bartendere-Guide, "nybegynneren i miksing dette drikke bør være forsiktig så du ikke scald seg. For å bli dyktigere i kaster væsken fra én krus til den andre, vil det være nødvendig å praktisere i noen tid med kaldt vann."


Thomass boken ble først utgitt i 1862, og gikk raskt gjennom et halvt dusin utgaver. Boken ble oppdatert i 1876, og den endelige utgaven som er publisert i 1887. I den første utgaven var det ti oppskrifter som Thomas referert til som cocktailer (av 1887-utgaven av cocktailer nummerert noen 20 +). Hans bok, var sannsynligvis først til å inkludere faktiske oppskrifter for cocktails og absolutt verdens første bartender's guide.

No comments:

Post a Comment