Sunday, July 29, 2012

Blue krabber Get No respekt

Takk godhet for lowly blå krabbe.


Hva ville livet epikureisk være uten denne deliciously savory krepsdyr. Ennå få ofte de ikke respekten de fortjener.


Disse små blåaktig krepsdyr er høstet fra midten av atlantiske regionen crab fishery i Chesapeake Bay til Florida og langs Gulf-statene så langt vest som Texas. I vitenskapelige navnet, calli er gresk for "vakker", nectes for "svømmer", og sapidus er Latin for «savory».


De fleste krabber, unntatt luksuriøse kongekrabbe, leve ut sine saktmodige og ydmyke liv i skyggen av hummer, kongen av sjømat. Ennå for de i vet, det er ok fordi det bare betyr mer for oss, rett? Seriøst, hvor ville 'keiserlige' være uten blå Krabbekjøtt og deilig "Maryland stil" være uten søt og velsmakende blue krabber? Ah ja, mange netter tilbrakt i bittersweet glede, etter å ha din fyll på middag bordet med disse lowly krepsdyr. Slurping, plukke og dipping disse saftig morsels gjennom smør, gamle bay, eller hva du foretrekker, all den stund krydder følelsen veldig lei for disse ynkelig krabber som get no respekt.


Plukke på den blå krabbe la oss litt mer skal vi? Alle puns ment og akseptert.


Noen vil si at de hater å plukke ut kjøtt fordi det er så mye arbeid for svært liten Krabbekjøtt. Deres klage er begrunnet godt på en måte. Den blå krabbe vil vanligvis gi bare 10% til 15% av kroppsvekt i Krabbekjøtt. Krabber vokse med lengst eller shedding deres skall og vokser tilbake en større en. Like før lengst, vil krabbe være encased i både myk, nye skallet som danner under det gamle hardt skallet. Dannelsen av en ny shell er tydelig langs margene i svømming padleåre av en krabbe. Krabbe refereres til som en "peeler" eller "shedder". Umiddelbart etter molt er den krabbe nye skall myk, smidig og lett strukket. På dette tidspunktet ville krabbe bli referert til som en "myk shelled krabbe". Mange krabbe elskere vil bare spise soft shell, som er ganske enkelt en herlig rett når lett kastet i mel og panorere stekt.


Typer Crabmeat:


• Klump er fra de største bitene av kjøtt fra kroppen, ved siden av backfin, og er den dyreste formen for crabmeat.


• Backfin er hvite kroppen kjøtt inkludert klump og store flak, og brukes for crab kaker og krabbe imperial.


• Spesielle er flak hvit kroppen kjøtt enn klump, og brukes for crab kaker, supper, fall og casseroles.


• Claw kjøtt er brownish kjøtt fra claws og er best for fall og supper.


Noen mer blå krabbe fakta:


• Callinectes sapidus betyr "Beautiful svømmer som er savory".
• Krabber nå modenhet på 12 til 18 måneder.
• Noen krabber leve lenger enn 3 år.
• Den største krabbe registrert fra Maryland var en mann oppmåling 9 tommer; men større krabber (10-11 tommer) har blitt tatt.
• Årlige innhøstingen av hardt krabber fra Chesapeake Bay står for over 50% av totale U.S. landinger.
• Kannibalisme av unge blue krabber ved større krabber er vanlig, og kan regulere befolkningen overflod.
• A våren spawned krabbe kan nå en størrelse på 2½ tommer av sin første vinter.


Tjene og nyte blue krabber på din neste fest eller kokk ut og sikre deg adoration av en pris gruppe seafood elskere. Til slutt, synes ikke synd på den blå krabbe, de får mer respekt enn de vet.

No comments:

Post a Comment