Monday, July 23, 2012

Hvordan du kjøper, Store og forberede poteter

Ingen tvil om ut... elskede potet er klart mest populære grønnsak i USA. Poteter å tilpasse seg til mange smaker og metoder for matlaging. Denne artikkelen definerer egenskapene og de beste bruker av noen kjente potet varianter, hvordan du velger og store poteter og flere grunnleggende måter å forberede poteter uten eller minimum tilsetting av ingredienser.

Kjente varianter, egenskaper og beste bruk

Russet poteter - denne potet er slank, ovalt formet med en grov brun hud og mange øyne. De har en Melete tekstur når tilberedes og tilberedt russets vil begynne å falle fra hverandre når du klipper på grunn av lav fuktighet og høyt stivelse innhold. Dette rekke potet absorberer enkelt smør, dressings og sauser. De er best brukt for bakervarer, ta knekken og mashing.

Hvit, rød og gul poteter - disse poteter er rund og beholde sine figuren når tilberedes. På grunn av deres høy fuktighet og lav stivelse innhold, de har en fastere tekstur og vil ikke falle fra hverandre når du klipper etter matlaging; de er også langsom å absorbere smør, dressings og sauser. Disse poteter er best for kokende, dampende og roasting. De er også gode creamed eller scalloped og salater. Gult og rødt poteter kan være mashed, men de vil ikke være så LUN som russet poteter.

Nye poteter - nystekte høstes og markedsført under slutten av vinteren eller tidlig om våren, nye poteter er lille å lite poteter av alle variasjon. Deres hud er øm og de trenger ikke å være skrelles. Når tilberedes, har de en fast, waxy tekstur. Nye poteter er best brukt snart etter høsting og utarbeidet av kokende, dampende eller roasting.

Tips for å kjøpe poteter

> Når du kjøper poteter, kan du velge de som er fast, har glatt hud og er uten spirer eller blemishes. Unngå poteter med krøllete skins, sprouted øynene, klippe flater, myk eller mørke prikker, råtten områder (vanligvis på endene) eller senket flekker.

> Hvis mulig, kjøpe poteter som er ganske ren, men unwashed. Poteter som har blitt vasket vil ødelegge raskere.

> Unngå å kjøpe poteter med en greenish fargetonen eller cast. Dette indikerer at potetene har vært utsatt for lys under lagring som kan produsere en bitter smak og kan være giftig for noen mennesker.

> Velg poteter som har en tung følelse og er uniform i størrelse og form. De kokk i omtrent samme tid og blir lettere å skrelle.

Hvordan du lager poteter

> Lagre poteter i en godt ventilert kjølig, tørt, mørkt område for eksempel en kule skapet eller tørr kjelleren (aldri under kjøkkenet synke).

> Når lagret mellom 45F til 50F (7C til 10 C), vil poteter holde i flere uker. Hvis lagret ved romtemperatur eller i et varmt sted, forblir poteter på topp kvalitet for bare ca 1 uke.

> Ikke lagre poteter i kjøleskapet. Stivelse vil begynne å endre til sukker og endre smaken; potetene vil også slå mørke etter matlaging.

> Det er best å ikke lagre poteter i nærheten av løk.

Tips for å forberede poteter

> For å rense poteter, suge kort i kjølig vann å løsne skitt og gjøre scrub enklere. Forsiktig skrubbe under rennende vann med vegetabilske børste eller svamp; klippe bort alle øyne eller blemishes.

> Alltid være sikker på å fjerne eventuelle spirer eller øyne når peeling poteter, og hvis en potet vises grønne under huden, peel dypt du for å fjerne den grønne del... den grønne delen kan muligens gjøre deg syk.

> Hvis du vil hindre at poteter fra snu mørkt, lage mat umiddelbart etter peeling eller dekke med vann og legge til en liten mengde salt, sitronsaft eller eddik.

> Når du klargjør pommes frites, kuttet suge poteter i lett saltet kjølt vann for ca 1 time å fjerne noen av stivelse og produsere skarpere frites.

> Bruk tilberedes (ikke raw) poteter når du foretar en potet rett videre til å hindre at potetene discoloring. Vurdere matlaging blandingen til nesten ferdig, kul og kjøle; fullføre matlaging bare før servering.

> Poteter og retter med poteter må ikke fryses bra på grunn av deres tendensen å bli grøtaktig når tinte og reheated. Delvis tilberedes pommes frites, kan potetmos patties og bakt utstoppa poteter bli fryst.

Potet gir

Tre mellomstore poteter tilsvarer omtrent 1 pund, og vil dermed gi:

* 2 kopper franske stekte poteter

* 2 kopper potetmos

* 2-1/2 kopper skrellet og terninger poteter

* 3 kopper skrelles og skiver poteter

* 2 kopper potetsalat

* 2-1/2 kopper shredded poteter

Grunnleggende metoder for matlaging poteter

Bakt i ovn - Velg og skrubbe poteter av lignende størrelse. Stikk hver flere ganger med en gaffel til å tillate damp til å unnslippe mens bakervarer og hindre at Hylstrene sprengning. Hvis en myk hud, gni med matolje før bakervarer. Plasser poteter på en bakervarer ark slik at rommet mellom poteter for varme sirkulasjon, eller stå dem oppreist i en muffin tinn. (Hvis poteter er innpakket i aluminiumsfolie og bakt, de vil ha mer av en steames tekstur.) En mellomstor (6 Oz) potet vil bake i 40-45 minutter i en 425F (220 C) ovn eller i ca 90 minutter på 350F (175-C). Når bakervarer flere poteter, må du huske på at et dusin kokk i samme mengden tid som en enkelt potet. For å redusere cooking gang, slice poteter i halv langside, belegge Klipp ut side med cooking olje og plasser cut-side-ned på en bakervarer ark. Halvparten av en middels potet blir fork-anbudet i 25 til 30 minutter når tilberedes i en 375F (190 C) ovn. Hvis du vil kontrollere for doneness, holder potet med en varm pad og knipe med fingrene eller pierce med en gaffel. Hvis du vil tjene, kan du bruke en liten kniv til å klippe ut et kryss på toppen, og skyv på sider og ender forsiktig til lo.

Bakt i mikrobølgeovn - Velg 4 Middels (6 oz. hver) slanke poteter av lignende størrelse. Ren scrub deretter pierce hver potet med en gaffel 10-12 ganger. Dekk bunnen av mikrobølgeovn med dobbel tykkelse på papirhåndklær. Ordne poteter i en 'snakket-fashion med mindre ender mot center og minst 1 cm fra hverandre. Cook høye (100% makt) i en 700-watts mikrobølgeovn i 10-12 minutter. Omorganisere og snu etter første 5 minutter. Fjerne fra mikrobølgeovn og bryte hver individuelt i aluminiumsfolie. La stå i 5 til 10 minutter, eller til jevnt myk når pinched mellom fingrene. Når matlaging en enkelt potet, mikrobølgeovn på høy i 2 minutter, snu, lage mat for en annen 2 minutter og sjekk for doneness. Legge til 2 til 3 minutter matlaging tid for hver ekstra potet.

Kokte på Stovetop - Scrub, peel og kvartal poteter. Plassere poteter i en kjele og legge til nok vann til å dekke; Legg til 1/2 ts av salt for hver quart i vann. Dekke og bring til en byll over høy varme. Redusere varmen og putre til poteter er fork-anbudet (ca 15 til 20 minutter). Fjern fra varmen og avløp. Gå tilbake til lav varme og riste pan til poteter er tørr. Vær forsiktig så du ikke overcook poteter, eller de kan bli vassen. Én eller to skiver løk kan bli lagt til vann mens koke poteter for å legge til smaken.

Kokt i mikrobølgeovn - Scrub, skallet og hvilket kvartal 4 Middels (6 oz. hver) poteter; Sett i en grunne mikrobølgeovn-sikker bakervarer rett. Legg til 1/4 kopp vann og dekselet. Cook høye (100% makt) i en 700-watts mikrobølgeovn i 10 minutter. Hisse etter første 5 minutter til å omorganisere stykker og flytte dem i midten til ytterkantene på bakervarer rett; fortsette å lage mat for gjenværende 5 minutter. Fjern bakervarer rett fra mikrobølgeovn og la stå i 3 minutter (dekket), eller til poteter når ønsket doneness.

Fransk Fried - Scrub og skrelle poteter. Klippe i 1/4-tommers tykke skiver med en kniv eller kreppet cutter, og kuttet stykker i 1/4-tommers tykke strimler. Sett potet strimler i en bolle med kjølig vann. Legge til en liten mengde salt vann for å hindre misfarging. Sug opp til 1 time for å fjerne noen av stivelse og opprettholde skarphet. Varme 4 til 6 inches of cooking olje til 375F (190 C) i en dyp-fryer eller tunge kjele. (Viktig: må ikke overfylle fryer eller kasserolle med olje.) Tømme poteter fra vann og klapp tørr med papirhåndklær. Stedet en håndfull potet strimler i en wire-kurv og dyppe sakte i varm olje. Lage mat til gyllent brunt og anbudet (ca 5 minutter). Kurv sporadisk riste mens Steking for å hindre at potet strimler stikker sammen. Tappe på flere lag papirhåndklær. Fortsette å lage mat små grupper inntil alle strimler er stekt. Stenke lett med salt for å forhindre frites fra kledelig soggy og holde advare i en 300F (150 C) ovnen til servert.

Grillet - Scrub poteter av lignende størrelse og belegge hud med matolje eller myke smør. Sett hver potet i midten av et dobbelt lag av tung-plikt aluminiumsfolie (klippe ut i ca 6 x 9-tommers stykker). Sesongen hver lett med salt og pepper. Samle de lengste sidene av folie, og deretter bretter kantene flere ganger for å forsegle, slik at plass til damp. Brett opp korte kantene av folien og snurp sammen for å forsegle. Plasser aluminiumsfolie innpakket poteter på en grill ca 4 inches ovenfor middels-varmt coals. Cook i 45 til 60 minutter eller til anbudet, snu flere ganger. Matlaging tid må kanskje justeres i henhold til potet størrelse og varmen av enhver ære.

Nummerverdien Browned eller Hjem Fried - forberede steames eller kokte poteter; avløp. Terninger eller sektoren i 1/4 - 3/8-tommers tykke stykker. Sett i en stor bolle miksing og røre forsiktig i valgfri ingredienser som hakkede løk eller terninger tilberedt skinke, om ønskelig. Lett sesong med salt og pepper; satt til side. Sjenerøst fett en stor skillet (fortrinnsvis med non-stick overflate) med flere spiseskjeer med cooking olje, fett eller anstrengt bacon fat. Plassere skillet over middels høyt varme og legge til erfarne poteter; kaste forsiktig du strøk på alle brikkene. Lett kaste poteter ofte under matlagingen (ikke slå sammen med en Slikkepott). Cook til poteter er gylden brun (ca 10 til 15 minutter). Ekstra fett kan være nødvendig under matlagingen å hindre stikker. Sesongen kokte poteter smak med ekstra salt og pepper før servering.

Mashed - forberede skrellet og terninger poteter av kokepunktet eller dampende metode; tømme godt. Mos poteter bruker en potet masher, elektrisk mikser eller ricer til det ikke noen klumper igjen. For hver halvkilo poteter, gradvis legge 1/4 til 1/2 kopp varm melk og 2 spiseskjeer smør eller margarin. Legge til salt og pepper i smak. Slå poteter med trekirke skje, whisk eller elektrisk mikser til lys og LUN (ekstra melk kan bli lagt til å bringe poteter til ønsket konsistens.) Over slå ikke eller stivelse vil bryte ned og poteter vil bli gummy. Hvis poteter er ikke å bli servert umiddelbart, skjeen i en ovn-proof gryte eller bakervarer rett, prikk med ekstra smør, dekke og holde varme i en preheated 250F (120 C) ovn.

Panorere Roasted - delvis koke eller damp skrellet poteter, cooking for kun 10 minutter til poteter er knapt anbudet; avløp. Ordne poteter i en bakervarer rett og sjenerøst strøk med smeltet smør eller margarin. Bake (avdekket) i en 400F (200 C) ovn for 40-45 minutter eller til gaffel anbudet. Ofte slå og baste poteter med ekstra smør som de koker. Poteter kan krydret med salt, pepper, persille eller andre urter før servering.

Riced - skrelles koke eller damp poteter; avløp. Tvinge poteter gjennom en potet ricer eller mat mill. Legge til smeltet smør eller margarin riced poteter og serverer umiddelbart. Riced poteter kan brukes til å klargjøre potetmos (se Mashed poteter teknikken ovenfor).

Steames - skrubbe og skrelle poteter. Bruke en dampenheten eller wire rack på bunnen av en stor kasserolle. Legge til nok vann for å bare når bunnen av stativet og bring til en byll over høy varme. Legge til poteter, dekker godt og lage mat til gaffel anbudet. Matlaging tid vil være omtrent den samme som når koke poteter. (Merk: ny poteter er spesielt god steames. Etter scrubbing forsiktig poteter clean, skrelle en tynn stripe fra rundt midten av hver potet å hindre at Hylstrene sprengning mens dampende. Cooking gang vil være cirka 15 minutter - Vær forsiktig ikke overcook.)

Én potet, to potet...

Potetgull er en relativt billige grønnsak, lav i calories, en god kilde til fiber (spesielt peel) og en virtuell "lagerbygning" av vitaminer og mineraler. Det er veldig allsidig og tilpasser seg godt til mange metoder for matlaging.

Det er ikke vanskelig å lære å kjøpe, lagre, og velg den riktige typen potet for en bestemt matlaging teknikk. Det er en rekke måter som poteter kan være beredt og et uendelig antall main parabolen, suppe, salat, bakt god og side-parabolen potet oppskrifter. Siden det er virkelig ikke urokkelige regler (bare retningslinjer), prøve eksperimentere for å finne ut hvilke utvalg og matlaging teknikken du selv foretrekker.

Copyright © 2005 Janice Faulk Duplantis

No comments:

Post a Comment