Wednesday, July 18, 2012

Peruanske Pisco henter overveldende anerkjennelse

International Wine and Spirits Competition, premier konkurransen i sitt slag i verden, tildelt peruanske Pisco med 14 medaljer under 2005-utgaven, inkludert en gull & Best i klassen anerkjennelse til Pisco Payet Quebranta 2003, av produsent Guillermo Payet. Priser, gitt til ulike "pisqueros" (Pisco produsenter), er en klar anerkjennelse av enestående kvalitet av Pisco produsert i Peru.


Perús nasjonal drikk, Pisco er en velsmakende og tydelig konjakk destillert fra fermented drue juice. Sin opprinnelse går tilbake til XVI-tallet, da den ble først produsert av spanjolene fra quebranta druer (en variant av Muscat), vokser i vingårdene i Ica-dalen. Navnet kommer trolig fra Pisco porten, i Ica, noen 250 km sør for Lima.


Pisco hentes fra destillasjon av nylig fermented drue juice eller musts, gir en særegen smak, understreker faktum av å være en "eau de vie" ren fra dens meget begynnelse. Destillasjon prosessen med Pisco, opprettet mange århundrer siden og overføres fra generasjon til generasjon, er også vanlig og unik.


I de senere årene har det vært en økende tvist mellom Peru og Chile over hvilket land eier navnet av Pisco. Nylig, skjønt, World Intellectual Property Organization gjenkjent "pisco" farve som en drikke peruanske opprinnelsesland (register-065, juli 2005).


Faktisk, valg av råvarer og produksjonsprosess av peruanske Pisco garanterer en meget høy kvalitet, noe som ikke samsvarer med andre "aguardientes" (firewaters).


Peruanske Pisco, for eksempel hentes fra destillasjon av nylig Syrnete "friske" musts, en prosesstypen som unngår musts for å forbli stillestående i flere måneder før blir destillert eller brukes til modne viner.


Videre er ingen oppsamlinger inkludert i destillasjon prosessen (ikke destillert eller behandlet vann er lagt med det formål å endre sin konsistens, farge og andre funksjoner som gjør det et særegent produkt). Chilenske rum, Tvert imot, er blandet, utvannet med demineralisert vann for å senke gradiation til ønsket nivå, filtrert og flaske.


Utdelingen skaffet peruanske Pisco er en overveldende indikasjon av sin overlegne kvalitet.


International Wine og ånd konkurransen ble grunnlagt i 1969, og er den fremste konkurransen i sitt slag i verden. Målet er å fremme kvalitet og excellence av verdens beste vin, brennevin og likører.


Denne standarden er oppnådd gjennom en rigorøs totrinns judging prosessen med profesjonell blind smaker og detaljert teknisk (kjemiske og microbiological) analyse som foregår i The konkurranse-hovedkvarteret i Surrey, Storbritannia.


Konkurransen er støttet av en gruppe visepresidenter består av de mest innflytelsesrike menn og kvinner i handelen, inkludert baronesse Filippinsk de Rothschild, Miguel Torres, Marchese Piero Antinori, Robert Drouhin, Robert Mondavi, kan de Lencquesaing, Kenneth Graham og Sir Anthony grønnere.


Takket være en verdensomspennende reklamekampanjen av Pisco som en Peruansk flagg-produkt, eksporterer i 2004 økte med nesten 40% sammenliknet med året; en 100% økning er ventet i 2005.

No comments:

Post a Comment