Sunday, July 22, 2012

Screwcaps For vin � er det farvel til romantikk?

Kanskje du har lagt merke til screwcaps på flere av de høyere priset vinene det siste. Trenden fortsetter å vokse, og det er debatten om hvorvidt en screwcap eller cork er bedre for vin. Bransjen har i utgangspunktet "avtalt å være uenig" på om vin flaske med en screwcap eller en kork smaker bedre, aldre bedre og har mindre av en tendens til å ødelegge.


Som mer Vinprodusenter Vurder å bruke screwcaps i stedet for de tradisjonelle cork, har man å lure på hvordan offentligheten som sådan vil godta endringen i tradisjon. Når sporadisk vin drinker ser en $20 flaske vin med en screwcap, vil han flytte til den neste flasken på sokkelen fordi han conjuring tanker i hans hode av hans college år og Boones Farm eple vin?


Corks holder tradisjon og romantikk for en flaske vin. Det er vanskelig å forestille seg servering på en fine spise etablering og bestille en flaske vin uten venter servitør-trekke ut hans corkscrew. Se ham nøye kutt folien, mesterlig vri av skruen i kork, og gi det en trekke med en endelig, er aldri så liten, pop, en del av det vi betaler for når vi bestille en flaske vin. Det er Skråstill romantikk; Det er et øyeblikk vi holder våre minne om en fine dining experience.


Hvorfor ville en vingård vil endre en gammel tradisjon som inneholder så mye sjarm? Vel, tydeligvis er forekomsten av viner å bli bortskjemt på grunn av kork et ganske stort problem. En rapport fra International Wine Challenge, verdens største vin konkurranse, sier at nesten ett i 20 flasker eller 4,9% av 11,033 flasker åpnes på at konkurransen hadde bortskjemt eller smaken hadde blitt slått sammen på grunn av kork.


Hvordan er kork ansvarlig for ødeleggelsen av så mye vin? Cork er en tree bark, og når vin corks produseres, klor blekemiddel brukes for rengjøring og brightening fargen. Når blekemiddel kommer i kontakt med de naturlige former som finnes i kork, en reaksjon oppstår og en kjemisk kalt trichloroanisole (TCA) er produsert. Hvis dette kjemikaliet kommer i kontakt med vin, vil det føre til smak som fuktig papp. Når dette skjer vinen er deretter referert til som å være "corked", og det er undrinkable.


Screwcaps har vist seg å være et bedre alternativ til kork. Først utviklet i Australia, er merkenavn for screwcaps brukes for vin Stelvin, så vil du ofte høre dem referert til som sådan. Disse er ikke det samme som de som brukes til mat og drikke; disse bokstaver er spesielt utformet for å beskytte fine viner fra tainting for en periode, og å tillate for aldring. I utgangspunktet delen av cap som faktisk kontakter vinen er laget av en tynne belegg av Teflon film over ren Tinn, dette gir hetten evnen til å være stabil og smaken-nøytral i svært lang tid.


Det er noen screwcap kritikere som sier Stelvin caps ikke tillate for riktig "puste" slik at vinen kan alder, men dette er en myte. Hvis en kork er perfekt og virker slik den er ment for å fungere, vil det ikke tillate air i flasken. Egentlig, oksygen er potensielt skadelig for vin og svært unødvendig for aldrende prosessen. Å sitere en ledende Bordeaux autoritet Professor Pascal Ribéreau-Gayon på den "Handbook of Enology",


"reaksjoner som finner sted i flaske vin krever ikke oksygen".


Og en mer autoritet, Professor Emile Peynaud av Bordeaux sier


"det er motsatt av oksidering, en prosess med reduksjon eller kvelning ved hvilken vin utvikler i flasken"


Så, som vi ser en trend utvikle av vinhandlere bevegelse mot å bruke screwcaps vi, publikum vin drikking er bare nødt til å komme til vilkårene med det faktum at screwcaps har vist seg. På grunn av Stelvin, vil vi forbrukere være i stand til å nyte bedre bevart og bedre smaker vin i årene som kommer. Faktisk, i stedet for å tenke på å flytte til neste flaske på sokkelen på grunn av screwcap, vi bør være søker ut vin som er en fryd for din Gane uavhengig av om den bruker en screwcap eller ikke.

No comments:

Post a Comment