Sunday, September 2, 2012

Historien om sjokolade

En reise gjennom historien til sjokolade avslører at denne mystisk mat har vevd sin historie gjennom flere kulturer og kontinenter påvirker sivilisasjoner kulturelt, sosialt, økonomisk og åndelig. En studie av historien til sjokolade begynner ved å gå tilbake i tid til riket av Maya-indianere og Olmec sivilisasjoner of Central America.


Word-cacao ble funnet i Olmekere-ordforråd nesten 3000 år siden. Varme, fuktige, men lyssky klimaet på de tropiske regn skogene til denne regionen var perfekt for voksende cacao planter. The Maya følte cacao treet var eid av gudene og pods ble tilbudt som en gave fra gudene til mann. Cacao-pod ble symbol på fruktbarhet og liv i Mayan kultur.


Senere, kalt på 1700-tallet, botaniker svensk heter Linnaeus, cacao treet theobroma cacao, som betyr "drikke of the gods". Det var Mayan folk som faktisk gjør en drink fra cacao pods. Denne drikke ble betraktet som en "royal" brygge nytes av adelsmennene og konger og ble ofte brukt i hellig ritualer. Hot chili peppers ble lagt til smaken det eller mais ble ofte lagt til å endre sin tekstur.


I 1502, ble Columbus, på sin fjerde og siste voyage til Karibien, gitt en sekk med cacao frø som en form for betaling. Han var sikker på verdien av frø, så Aztecs gjorde ham en drink fra pods å vise ham sitt potensial. De følte denne drikke var en kilde av energi, åndelig visdom og forbedret seksuell krefter. De brukte den til å befeste sin krigere i slaget. Selv om Columbus ikke personlig ta vare på den, akseptert han frø i betaling, å være nysgjerrig på sin verdi når du går tilbake til Spania.


År senere, da Cortes kom i den nye verden, bemerket han at Aztecs brukt cacao bønner som deres egne og holdt stor storehouses frø. Cortes ble tilbudt en cacao plantasjen og en kongelig velkomst fra Aztec linjalen Montezuma, når han feilaktig trodde Cortes var på reinkarnasjon av en tidligere Gud og kongen. Dette var begynnelsen på fall av det aztetiske, men bidro Cortes innse at dette Beskjær hadde enorme potensialet førte ham å etablere cacao plantasjer i hele Karibia.


Når Columbus og Cortes tilbake til Spania bitter cacao drikke av aztekiske kultur ble introdusert til Europa, og det var det sweetened for å gjøre det mer i tune til de europeiske smaker. Det ble en drink av eliten og velstående. I ti år, var sjokolade likte gjennom domstolene i det franske aristokratiet. Sjokolade ble kjent i hele landene i Europa og i midten av 1600-tallet sjokolade dukket opp i England. Det var det svært beskattet fortsetter sitt rykte som en luksus som skal nytes bare av dem privilegert nok til å ha råd til det..


Cacao var hovedsakelig bare for å drikke til 1828. Sjokolade ble utarbeidet som en drink, av sliping opp bønner i en tynn lime og legge til krydder og etterredigerer og deretter legge til noe å suge opp kakao smør, som ville flyte til overflaten.


Coenraad J. Van Houten, nederlandsk kjemiker i samme år oppfunnet et trykk som ville slipp kakao smør fra bønne, forlater dryer kaken som kan være bakken opp til et pulver ligner fett-fri kakao pulver vi nyter i dag.


Tyve år senere europeiske selskaper brukes presser gjort av Van Houten sjokolade til å produsere den første å spise. Ved å ta det som var igjen etter skille kakaopulver fra smør, så industrien at de kunne smelte kakao smør og kombinere det med en blanding av bakken cacao bønner og sukker, blande dette i en lime og mold den. Spiselige sjokolade var det endelige produktet. Sjokolade dukket opp på markedet i USA rundt det tjuende århundre og nå hundre år senere er nesten fortsatt i harmoni med alle dem som elsker det er unik, rik smak.

No comments:

Post a Comment