Friday, September 14, 2012

Varianter av Gourmet oliven

Historien til olivener og olivenolje kan spores tilbake til i det minste bibelsk times. Når vannet av den store flommen sunket og Noah sendte en due var det en oliven blad hun returnerte bærer i hennes munn. Det er kjent at så lenge 6000 år siden olivenolje ble brukt som drivstoff i lamper. Kanskje var det denne olivenolje som opprettet en vakker Ånden for Major Anthony Nelson å redde i populære TV-sitcom jeg drøm av Ånden.


I dag i moderne dagligvare butikker er det dusinvis av gourmet oliven allment tilgjengelig. Borte er dagene av hermetisert svart oliven og grønn oliven med pimentos som de eneste valgene. For de av oss som husker dagene av åpning en svart oliven kan plassere en på hver finger og systematisk bite dem av, her er nye oliven.


Nicoises: En earthy rik oliven brukes vanligvis i salat. Herding av denne oliven i-rødvin eddik, gir den en særegen smak.


Grønn oliven med urter de Provence: denne pulserende sitrus flavored olivenen er en herlig blanding av urter de Provence krydder og store grønne olivener. Det er et utmerket valg å bruke i surfe retter og med søt krydder.


Mount Athos green med siciliansk urter: Dette er en andre oliven som bruker urter for å dominere pallen. Rosmarin, hvitløk og sennep seedet rød pepper flak gi denne oliven en krydret appell.


Mount Athos grønn fylt med hvitløk: For en moderne vri på martini denne oliven er et utmerket valg. Det er fylt med rik flavorful hvitløk og gir seg godt til pizza, samt Martini.


Mount Athos grønne olivener med sol-tørkede tomater: Sol-tørkede tomater gi denne tunge oliven en intens smaken som er sofistikert og ideell for snacking.


Sol-tørkede oliven: tørking av denne oliven gir den en rik smaken som kombinerer fantastisk i sauser for servering over pasta.


Kalamatas: En tangy svart oliven marinert i rødvin eddik som kan være fra Italia eller California. California variasjonen er merket med en "c" Stavekontroll i stedet for en "k".


Alfonsos: Denne robuste winey smaker oliven er myk og ligner på kalamata. Det er et populært valg i antipasto salater.


Halkididis: Svært lik i smaken av kalamatas denne oliven er utmerket blandet med kremost og hvitløk for en flavorful dukkert.


Lucques: Denne meaty buttery oliven inneholder pits, men er fortsatt en fantastisk valg med provolone ost- og bruchetta.

No comments:

Post a Comment