Tuesday, September 18, 2012

Øl Bellies en myte?

Øl bellies, for noen øl drinkers, er et prideful symbol på deres største lidenskap: drikke øl. De vise stolt sine avrundede protuberances som vitnesbyrd til deres overdrevne bruken av deres valgte ambrosia. Øl bellies skyldes en urimelig inntak av øl? Ikke i noen forskere, som hevder at øl bellies er en myte, og ikke forårsaket av skummende godhet på alle.


Vanligvis øl-magen har vært vurdert en manns provinsen eller tendens som over tid, og med mye bevegelse på armen muskler som de få glass til munnen, magen vokser med alder og forbruk. Vanligvis, når kvinner få vekt, gjøre de ofte det først på deres lår og hofter, ikke deres bellies. Kvinner kan utvikle en pott på magen, men det er sjelden referert til som en øl-magen og skyldes trolig alder og childbirth.


Forskere i Storbritannia og den tsjekkiske republikk kartlagt nær 2000 tsjekkere i sine studier som stilte spørsmålet: er det en tilknytning mellom øl og fedme? Innbyggerne i den tsjekkiske republikk regnes vanligvis og har æren av å være verdens største øl drinkers. Dr. Martin Bobak fra University College London og forskere ved Institute av kliniske og eksperimentelle medisin i Praha undersøkte 891 menn og 1 098 kvinner mellom 25 og 64. Alle deltakerne drakk uten alkohol eller bare øl. Det var bare et par tunge drinkers. Deltakerne fikk et spørreskjema og en medisinsk undersøkelse der deres vekt, midje til hip ratio og body mass indeks ble målt. Konklusjonen? Tilknytningen mellom øl og fedme, er hvis den finnes, sannsynligvis svak.


Deretter hvor den avrundede magen kommer fra? Professor Morton Gronbeck fra Senter for alkohol forskning i København, hevder at overstadig drinkers har en tendens til å ha mer av en "apple-formet" kroppen. Det er noen indikasjon på at overstadig drinkers er oftere apple-formet, men hvis mengden drukket øl er fordelt på uken, det vil ikke provosere apple-formet øl-magen. Dette tyder på at hvis øl drinkers drikke i moderasjon og ikke i en overstadig mote, og de ikke vil utvikle en øl-magen.


Videre, noen forskere mener at genetiske make-up og ikke øl kan være skylden for øl-magen. Et team ved University of Naples undersøkte naturlige variasjonene i gener som finnes i menn. De fant at en variant, merket "DD," er knyttet til utvikling av fett rundt magen. Ikke alle menn har det så denne studien tyder på at kun de med denne gene får øl bellies. Hva kom først, genet eller øl-magen? Hvis en mann har DD-gene, er han dobbelt så sannsynlighet for å utvikle en øl-magen, men ikke nødvendigvis fra øl. Hvis han overstadig drinker, vil han sannsynligvis få en øl-magen. Hvis en mann har ikke DD-gene, men han drikker innholdsrik mengder øl, får han en øl-magen? Er han genetisk kunne utvikle en? Han kan, men hva med de andre faktorene som er involvert i å drikke øl?


I henhold til de fleste diett planer, alkohol og vekttap ikke blande. Alkohol har nesten dobbelt så mye av calories enn karbohydrater eller protein. Alkohol kan redusere kroppens evne til å brenne lagret fett både kjemisk og aktivt. Kanskje er en grunn at de siste ting drinkers vil gjøre mens drikker god øl er å gå av som bar krakk og øvelse.


Har du noen gang prøvd å holde oss til en diett mens du drikker? Det er nesten umulig. Hvis dom mens du drikker er for svekket til å drive en bil, hvordan kan drinkers gjøre sunne utvalg når møtt med natchos og nøtter å gå med sine øl? Også mange mennesker foretrekker å drikke deres calories under alkoholforbruk og alkohol er ikke svært næringsrik, eller er det lav inne kalori.


Hvordan kan øl drinkers unngå en øl-magen? Som diett gurus har fortalt oss i år, fremmer moderasjon i alle ting god helse inkludert en sunn kroppsvekt og form. Øl bellies kan ikke være sant resultatet av drikke øl, men øl drikking er absolutt en innflytelse over aspekter av kosten og lifestyle som kan føre til at jiggly buk kalt en øl-magen.

No comments:

Post a Comment