Saturday, September 1, 2012

Mat som medisin - velsmakende tilnærming til bedre helse

Annemarie Colbin, presenterer i hennes bok, mat og Healing, et kapittel om endre diett for å bekjempe bestemte betingelser. Hennes anbefalinger er basert på hennes egen erfaring, som studerer macrobiotics og helse mat og en lærer i natural healing og balansert spise. I tillegg til hennes observasjoner av dem som hun behandlet i konsultasjoner og transformasjoner av hennes studenter med årene. Til tross for hennes bakgrunn i macrobiotics og vegetarianism Annemarie er ikke dogmatic om mat - hun gjenkjenner at hva er healing for én person i en bestemt periode av livet, ikke kan være healing for andre, eller for at samme person på forskjellige stadier av livet.


Hun tar som hennes cue det faktum at vanlige matvarer er brukt for deres medisinsk verdi i mest tradisjonelle kulturer. Underliggende prinsippet er ett av gjenopprette balansen. Sykdom er ansett som en tilstand av ubalanse i kroppen. Og som i homeopathy, hun mener at rettsmidler kan føre til lignende symptomer til det som de kurere - hvis de kan kurere symptomene finnes ikke, og de er tatt i tilstrekkelig mengde. Rette bør så, ikke lenger tas når symptomene på ubalanse, sykdom eller betingelse, forsvinner. Rette kan ellers faktisk føre til lignende symptomer på nytt. Hvis dette er tilfelle, rette bør ikke tas igjen, som rettsmidler er (i henhold til dette prinsippet), forårsaker nye symptomene. Alvorlige medisinske forhold hun ikke stole på mat cures for. Hun gjenkjenner at vestlig medisin også har sin plass. Men mat som hva det er, kan også være en nyttig helbredende supplement i disse situasjonene.


En ting som imponerte henne var Mats evne til å endre våre metabolisme raskt. Hun beskrev denne åpenbaring etter matlagingen et måltid for noen søramerikanske venner, som ble brukt til en diett som var høy i proteiner og fett. Når de spiste måltid som er utarbeidet av henne, som var høy i karbohydrater som hele korn og belgfrukter, lav i fett, sukker (for dessert) og lav i protein, fant de alkohol påvirket dem på en måte det vanligvis ikke. Det samme beløpet de normalt drakk, som ikke gjorde dem drukket med deres vanlig takst, fikk dem ganske beruset på hennes. Hun observert fra dette at alkohol, å være ekspansiv i naturen, balansert ut svært contractive protein og fett de normalt spiste. Disse ideene, av bestemte matvarer har en ekspansiv eller contractive natur, er en som hun lærte fra Oriental healing systemer studerte hun.


Denne tilnærmingen berører en core forskjellen mellom vestlige forståelse av både mat, og medisin, og tradisjonell kinesisk medisins (TCM). TCM har som sitt konseptuelle underbygger, studiet av relasjoner mellom ting. Vestlige tilnærminger til både ernæring og medisin, er basert på en reductionist tilnærming. De utforske isolert næringsstoffer, sykdommer som er studert under mikroskop, med et symptom som deretter foreslår mulige årsaker, definert i en smal og statisk ramme. Ted Kaptchuk illustrerer dette når han beskriver hvordan, når han studerte TCM Macao, var en av hans lærere snakker om shingles. Hans lærer beskrevet hvordan shingles på ansiktet var annerledes shingles andre steder, si, på stammen. Årsaken bak dette var at "kinesiske visningen krevde et annet perspektiv - se forholdet mellom symptomet til hele kroppen". (Kaptchuk) han går på å si: "spørsmålet om årsak og virkning er alltid sekundær til det generelle mønsteret...De totale konfigurasjonene, mønstre av disharmony, gi rammen for behandling." (Kaptchuk)


Referanser: Ted Kaptchuk, kinesisk medisin, Internett som har ingen Weaver (Rider bøker, London)
Annemarie Colbin, mat som Healing (Ballantine bøker, New York)

No comments:

Post a Comment