Sunday, September 30, 2012

Historien til gelé bønner

Gelé bønner har noen ganske interessante fakta begravet i sin historie. Dette er en favoritt oppfinnelse fra som har eksistert i en stund, litt over et flere hundre år eller så. Mens info om nøyaktig tid og sted for at gelé bønner først kom på markedet ikke er tilgjengelig vet vi at de begynte å dukke opp i tidlig på 1900-tallet. De ble solgt i butikker som en penny candy, og de ble helt populær.


Da var det forskjellige farger av gelé bønner, så vel, men i motsetning til i dag hver farge ble solgt separat. De ville selge bunker med røde eller hvite eller noen andre farger i stedet for å selge et virvar av farger. Dette gjorde dem svært populær i løpet av ferien sesonger fordi de kan selge bestemt ferie relatert farger til forbrukerne.


Gelé bønner forblitt den samme, med sine semi hardt skall og myke chewy center til midten av 1970-tallet. Det er når Herman Goelitz Candy Co., Inc. opprettet en helt ny æra av gelé bønne og endret historien til gelé bønne evig. Dette selskapet gjort gelé bønne i en delikatesse ved å gjøre uvanlig smaker. Nå finner gelé bønner det tasted like pærer eller vannmeloner eller selv tutti fruktige.


Ikke bare gjorde disse gelé bønner smak ulike de så annerledes også. Noen av dem selv har ikke klassisk klart chewy midten, de hadde farget og flavored sentre.


I henhold til historien til gelé bønner ble de en populær favoritt i Reagan White House. Av alle dem som elsket gelé bønne gjennom historien ingen elsket dem mer enn Ronal Reagan, eller på minst ingen var så offentlig om deres kjærlighet for dette fantastiske lite candy bønne. Tilbake i de dagene var det ikke uvanlig å finne Jelly magen merkevare gelé bønner i omtrent alle rom i White-House.http://www.youreaster.com/jellybeans/jellybellyjellybeans


Når av de mest interessante fakta begravet i historien til gelé bønne er det faktum at mange av disse små babyer selv gikk i verdensrommet. En av skyttelbussene plass tok opp en haug av gelé bønner til shuttle mannskapet til snack på mens de var der oppe. Jeg tror at selv astronautene må tilfredsstille deres søt tann nå og da.


Historien til gelé bønner er ikke ferdig utvikling som ennå. Hvert år mer og mer kreative smaker av gelé bønne treffe markedet. I et par års tid vil det være en helt ny historie for folk å snakke om og spille inn.

No comments:

Post a Comment