Thursday, February 16, 2012

Fem anerkjente måter å kjøpe den beste sjømaten tilgjengelig

Ikke frisk, transport problemer. Det er ikke problemet. Du fortjener kvalitet, la oss vise deg hvordan.


Sjømat er et bredt spekter av forskjellige typer elementer fra skalldyr til laks og de hver har sine egne egenskaper når frisk. Hvis du kjenner disse karakteristikkene du vil vite hvordan du sørger for at du kjøper gode sjømat.


Når du kjøper sjømat alle vite at fersk er best. Men, du kan tenke at når matbutikk selger du ferske reker som det er frisk. Men hvor lenge siden var det høstes? Hvor snart ble det frosset før sendt til din lokale butikk? Var det bare pakket i tørr is og sendt av lastebil? Alle disse tingene må tas i betraktning når du kjøper "friske" sjømat.


1. "Flash fryst" er den beste metoden for å holde din sjømat som fersk som mulig... Flash fryst er når sjømaten er frosset innen bare noen få timer etter høsting å sikre kvaliteten, smaken og friskhet. Hvis sjømat har blitt forberedt på denne måten, og når det kommer til store det vil fortsatt har den friske smak og aroma som ditt ønske.


2. Når du kjøper frosne sjømat av noe slag, må du først se på utløpsdatoen. Sjømat bør bli frosset fast, og det bør være ingen misfarging. Hvis det er en lukt bør det være frisk og milde. Se på emballasjen, bør det passe tett rundt sjømat, tekstbryting bør være fuktig og damp bevis. Også se etter eventuelle skader på emballasjen, tårer i plast, un-wrapped kanter, flekker eller Iskrystaller. Flekker og Iskrystaller er et tegn på at sjømaten har tint og blitt re-frozen.


3. Når du kjøper fersk fisk filets og fisk steker bør kjødet være fuktig, firma, elastisk, og har frisk cut se. Se etter kantene å slå tørt eller mørk, dette ville være et klart tegn på en ikke for frisk filet. Du lukt bør også være friske og milde. Se alltid på emballasjen, bør det ikke være tett rundt filets fisk eller fisk steker, og det bør være væske i tekstbryting eller beholder.


4. Friske hel fisk bør ha en lys i et skinnende utseende. Skalaene like bør være intakt og følger tett på huden. Ta hensyn til merking og farger av fisk. Disse visne og bli mindre uttalt som fisken mister sin friskhet. Øynene er en annen indikator til friskhet; de bør være lys, klar og full og i noen typer fisk selv utskytende. Gjellene bør også lyse rødt. Over tid slå gjellene fra rød til rosa, grå og deretter en grønn eller brun farge. Det bør være bare en svak fisk lukt. Som sterk fishy lukter skjer over tid. Jo sterkere du lukt mindre friske fisken.


5. Snakke med slakter, han kan fortelle deg hvor fisken kom fra, og kanskje også når de ble hugget.


Nå, når du går til å kjøpe din sjømat for neste middagsselskap vil du har noen forslag om hvordan å være sikker på at du kjøper gode sjømat.

No comments:

Post a Comment