Thursday, February 2, 2012

Har Joe våt en opprinnelse?

I de fleste av de forente stater er våt Joe sandwich en Hanson 's Walk stift, bestående av skillet tilberedes Kjøttdeig, vanligvis biff, krydret tomatsaus eller tomat lim, og brød eller en bun. Noen ganger fettete og oversweet, våt-Joe har blitt servert i skolen kafeteriaer i år. Ja, når en vurderer kommersielt tilgjengelige versjoner av sandwich, dette er hva som kommer til tankene; manwich, for eksempel som er erfarne biff og saus i en kan, klar til å bli oppvarmet og helles over brød.


Ideelt sett skjønt, kjøtt i våt-Joe er både søtt og krydret samtidig, og er tungt sautéed å gi saus tykkelsen og langt fra kaldt, fettete uhyrlighet kan du servert skolen barna. Det har blitt, i noen mer fasjonable delis et eksperiment i å bringe Diners tilbake til deres ungdom med kombinasjoner som går godt utover tomat lim inn og storfekjøtt. Ett valg, er for eksempel svinekjøtt i tomat saus med ingefær, hvitløk og chili saus. Med Cheddarost og nybakte Kaiser Eyes, toppet med fersk krydder, er det en far cry fra noe på en hamburger roll servert av en dame i en hairnet.


I New Jersey, men er våt-Joe noe helt annet. I stedet for bakken biff inneholder den en slags deli kjøttpålegg, for eksempel Tyrkia, skinke, roastbiff eller selv skiver kua tungen. Det serveres på rye brød, ofte "dobbel-" eller triple-decker." Sandwich er kledd med Swiss OST, cole slaw og russisk dressing, ligner en reuben sandwich.


En teori om opprinnelsen til sandwich er at det oppsto ved våt Joe's Bar i Havanna. New Jersey-versjonen, men første dukket opp på rådhuset Deli i Sør Orange, NJ-menyen i 1936. Til denne dag har er denne versjonen, kalt den opprinnelige våt Joe, en triple-decker sandwich med lag av skinke, tungen og Swiss ost med russisk dressing servert på lang, tynne skiver av buttered rug og kutt i kvartalene. En annen versjon er laget med røkelaks, creamed ost og egg salat, og ennå andre inkludere corned beef.


Noen ytterligere bevis på den cubanske tilkoblingen er sett i en sandwich servert i West Village of New York City.It er egentlig en cubanske ropa vieja sandwich, som er basert på en marinert trakk skjørt biff som deretter stuet i en kombinasjon av tomatsaus med hvitløk, spisskummen, tomater, peppers og chilies. Denne bestemt gjentakelse serveres deretter på en damp-ovnen bun.


New Jersey-versjon av sandwich forklaring har det, ble brakt tilbake til USA av en ordfører i Maplewood, NJ i 1934 eller 35. Selvfølgelig er gitt alle versjoner av sandwich, det mange forklaringer for sin oppfinnelse og navn. Noen holder at det oppsto i våt Joe's bar i Cuba. Andre attributt det til våt Joe i Key West (en favoritt hangout for alvor Hemmingway), som er ansvarlig for den første visningen av navnet i utskriften. Fortsatt en annen attributter av Kjøttdeig form av sandwich til middag i Iowa eller depresjon-epoken vane å gjøre nesten hva som helst av hamburger.


Uansett sin opprinnelse, våt-Joe stifter av skolen kafeteriaer og New Jersey delis både, forblir en favoritt av alle aldersgrupper, med brede regionale variasjoner – alle av dem deilig.

No comments:

Post a Comment