Sunday, February 26, 2012

Fusion matlaging � blandet Cuisines

Hva får du når du krysser varmt indisk mat med tomater og alle ting som er kremaktig engelsk kjærlighet? Kylling Tikka Masala er en berømte kombinasjon av kylling tikka og masala.Kylling tikka er et marinert stykke kjøtt som er tilberedt i en tandoor, en indisk ovn laget av leire og kull. Masala er brun saus vanligvis laget av en slags tomat saus eller puree med krem og ulike indiske krydder.Det er teknisk et mildt karri parabol, men tillegg av noen store mengder tartrazine fører til parabolen til ofte ser oransje.I andre oppskrifter, kan det se noe fra rødt til oransje til grønt.


Kylling Tikka Masala er muligens den mest populære indiske rett i verden, og uten tvil har erstattet tandoori chicken som flaggskip av indisk mat, inkludert på subcontinent selve; den har en musikal skrevet synge sine roser.I Storbritannia alene, Marks & Spencer, den berømte engelske forhandler, hevder å selge 18 tonn uken kylling i Tikka Masala smørbrød, mens 23 millioner porsjoner et år er solgt på indiske restauranter. Sainsbury's, en annen forhandler, selger 1,6 millioner retter hvert år og aksjer 16 forskjellige produkter som inneholder hva affectionately kjent som CTM.10 tonn i dag, produseres av Noon produkter senere selges på supermarkeder.


Kylling, skjønt regnes for en indisk parabol, ikke hagl fra India. Kjøkken fra London til Glasgow hevder å komme parabol, som først ble sett i 1960.I henhold til urban legende, parabolen ble opprettet av en Bangladeshi kokk i Storbritannia da han tjente kylling tandoor til en engelskmann bare for å bli spurt, "hvor er min saus?" Resultatet? En blanding av kremen av Tomatsuppe og krydder, som han kalte masala.Og sånn, kylling tikka masala ble født, et tidlig eksempel på hva vi vil nå ringe fusion matlaging.Det er nå så populære at britiske politiker og utenriksminister Robin Cook en gang beskrevet som, "en sann britiske nasjonale parabolen," siterer sin kombinasjon av autentisk indisk mat med britiske ønske å ha deres kjøtt servert med saus.


Hva går inn i en kylling tikka masala? Vel, indikerte en 1998 at 48 versjoner, bare vanlig ingrediens var kylling.En felles oppskrift inkluderer kylling marinert over natten i yoghurt, ingefær, hvitløk, Kardemomme pulver, spisskummen, hvit pepper og andre krydder.Kylling er tilberedt kort i den varme tandoor, og deretter blir servert med saus av tomat, ingefær, hvitløk, fløte, grønn og rød pepper og et utvalg av krydder.Saus er helles over kyllingen når det er tilberedt. I motsetning til tandoori chicken, som det er basert, er smaken mild og kremaktig, snarere enn krydret.


Er kylling tikka masala en engelsk eller en indisk parabolen? Svaret er uklarert, idet det har blitt adoptert så lett at det serveres i nesten hver indisk restaurant, en indikasjon på at indere har godtatt det som sin egen.Flere engelske bedrifter nå er spesialister på å eksportere parabolen tilbake til India.Whatever sin opprinnelse, men det er nå nytes av millioner hvert år.

No comments:

Post a Comment