Tuesday, February 14, 2012

Historien om kaffe

Hvem ville trodd at en berry som ble oppdaget av en flokk med geiter ville være de viktigste ingrediens i verdens mest populære drink? Legenden forteller at tilbake i 850AD, en geit herder merke sin flokk var full av energi og spise bær han hadde aldri lagt merke til. Siden geiter syntes å ha slik reaksjon, besluttet herder å gir den en prøve! Bær også ga ham en briste av energi, og han begynte å føle seg veldig glad. Derfor, i begynnelsen av reisen for det som nå er kjent som kaffe!


Faktisk, historien om geit herder er ikke den eneste forklaringen rundt dette funnet. Det er også sagt at en Arabian mann ble forvist til i ørkener med hans etterfølgere å dø av sult. Hans menn ble veldig fortvilet for næring og før lang, de var kokende og spise produktet av en ukjent treet. Kjøttkraft som ble produsert av ukjent stoffet reddet livet til menn! I nærmeste by, Mocha, mange tok deres overlevelse bli religiøse tegn. Grunn av oppdagelsen navnet drikke da Mocha.


Uansett hvilken du gravitate til historien, poenget er det samme: bær (faktisk, sæd av berry) ga energi og glede til alle som ville forbruke den! Fra sine tidligste begynnelse, kaffe var tenkt som en delikatesse, og noen oppskrifter som flyter rundt ble vurdert å være en nøye bevoktet hemmelighet!


Ettersom tiden gikk, ble de aller første kaffe trærne hugget rundt 1100, i den arabiske halvøy. Kaffe drikke ble en stift på mange tidlige sivilisasjoner. I 1453 år var det en lov i Tyrkia som sa at en kvinne kunne skilsmisse hennes mann hvis han ikke gjorde oppgir henne med en daglig tilførsel av kaffe!


Den aller første kjente kaffebaren ble etablert i Konstantinopel rundt år av 1475, og siden den første gangs introduksjonen å det general offentligheten, kaffe har ganske mye tatt over hele verden! Mellom 1600-1700 var det mange fremskritt, inkludert verdens første kaffe hus og begynnelsen på en kommersiell produksjon (laget av nederlandske). Etter midten av 1700-tallet var det om lag 2000 kaffebarer i Venezia, alene!


Den første prototypen av en espresso-maskin (som er gjort i Italia) ble avduket i tidlig på 1800-tallet. I de tidlige 1900 's, ble de første drypp coffee makers oppfunnet, å lage kaffe å gjøre prosessen litt mindre skremmende! Automatisk espresso maskiner begynte sin reise i 1930-årene.


Ved slutten av 1900-'s ble kaffe den mest populære drikke i verden! Kaffen er høstet i mange land, inkludert: Afrika, Etiopia, Brasil, Nord-Amerika, Italia og selv Tyrkia. Denne typen Beskjær kan også enkelt vokst og eksportert av mange tredje verden land, også. Gjort friste selv pickiest ganen, kaffe har utviklet seg til å inkludere hundrevis av smaker og varierende karakterer og priser.

No comments:

Post a Comment