Sunday, February 12, 2012

Å steke eller ikke for å steke?

Her er en lite kjent factoid - visste du at KFC endret sin bilde av pensjonere seg slagordet Kentucky FRIED Chicken. I stedet ble de kjent som serverer opp kjøkken frisk kylling. Lenge er dagene av Wesson olje reklamefilmer som oppmuntret stolt yummy stekt kylling til middag. Når var siste gang du så en splatter skjermen? Hva med en Fry pappa? Det må være en ganske stor synd å spise fritert mat i disse dager. Eller er det?


Se på menyen på lang John Silvers; ingenting men stekt mat. Se på noen menyen for at saken, dype stekt øl battered reker, stekt muslinger, pommes frites, stekte poteter, stekte egg. Outback restauranten har blomstrende løk, det dukke er fuktet i olje. Fried Fried Fried.


Så kanskje er ingen prøver å si at stekt mat er bra for deg, men nasjoner er sikker indulging i fett nedtynget mat, spesielt amerikanerne. Kanskje dette er ikke en god tid å oppdra fedme-statistikk. Men her er kicker, "Det smaker så god!" Tildelt noen stekt mat er litt for fettete, men et flertall av dem smake bare på deilig. Det er derfor masse indulgers gir dem selv en så mange arterien-avsluttende delikatesser!


Først var det pommes frites, nå det er dypt stekt dill pickles og dype stekt Oreos? Hvordan som sprang skje? Ikke glem dype stekt iskrem og dype stekt fersken. Selvfølgelig hva menyen er ikke komplett uten den dype stekt sopp, dype venn OST pinner og dyp venn blomkål? Kanskje Hvis du dyp fry grønnsaker, er det litt sunnere? Er at hvordan det fungerer? Eller hvis du dyp yngel allerede fetende nibbles, for eksempel iskrem og Oreos, så det ikke virkelig betyr noe fordi du allerede er juks?


Likevel fortsetter. Det er dypt stekt jordbær, Snickers, potetsalat, zucchini, tofu, ostekake, ris baller, bananer, mais, reker og selv dype stekt Tyrkia. Produkt flyers hevder den bevingete fuglen er "så mye juicier når tilberedes i en dyp fryer!" Så vi fikk kvitt litt bordet toppen Fry pappa og gikk for gulvet modell Tyrkia fryer. Umm, ok.


Deretter er det stor avgjørelse om hva slags olje til bruk? Oliven, peanut, vegetabilsk, canola, smult, smør, margarin eller Valvoline 10-40? Absolutt ikke glem å sjekke ut mettet fett mot Flerumettet fett versus monounsaturated fett.


Du bør kanskje si fett. Gjorde vi noen gang bestemmer hvis stekt var et dårlig ord? Perchance er bedre ord Sautéed. Faktisk. Sautéed Oreos - mye sunnere!

No comments:

Post a Comment