Thursday, February 23, 2012

Hva er Nouvelle mat?

1970-Tallet brakt mye omveltning og nye ideer til front, og verden av mat var ikke noe unntak. I juni 1975, britiske magasinet Harpers & Queen laget et uttrykk til å referere til en ny type mat som ble feiende verden: Nouvelle Cuisine.


Hva er nouvelle mat? Det er i et ord, en kombinasjon av helse-bevisste California til tradisjonelle Frankrike. Anser det en oppdatert versjon av fransk kjøkken - flavorful mat med en light-handed, sunn tilnærming. Det er vanskelig å definere nouvelle mat i mer spesifikke termer på grunn av dens stor innvirkning på måten mat generelt er forberedt i dag. Nouvelle-cuisine, åpnet dørene til en ny generasjon av restaurant-goers som elsket rik smak og frisk kombinasjoner, men ikke ønsker sine organer for å betale for det senere.


Med denne nye lysere menyen kom en ny type matlaging også. Kokkene i nouvelle cuisine restauranter brukt kortere mat ganger og ferskere ingredienser, kutte ned på flere trinn som "kom i veien" av den naturlige smaker av maten. I en verden som var waking opp til raskere bevegelige ganger og strengere dietter, denne nye kjøkken fanget på med en utrolig hastighet.


Som noen andre trend, var nouvelle mat ofte mye misforstått og fordreid. Avhengig av hvilke regionale restaurant du besøkte, du kan ha vært utsatt for en lav-calorie måltid med ørsmå deler og blitt fortalt det var nouvelle cuisine. Mange kokker og kunder både forsto ikke konseptet at "lettere" ikke nødvendigvis at "mindre".


En av de viktigste målene for nouvelle-cuisine var å opphisse mer enn bare følelsen av smak. En dyktig nouvelle kokk ville være i stand til å produsere et måltid som kunstnerisk ble arrangert på plate, og inneholdt en herlig blanding av lukter, teksturer og smaker. Oljer og frisk krydder ble brukt mye å hente ut den naturlige smaken av ferske grønnsaker og pastas i disse måltider.


Måten vi koker hjemme i dag, skylder mye til nouvelle cuisine. Olivenolje, vinaigrette og friske urter er vanlig i dag i mange amerikansk kjøkken, noe som hovedsakelig skyldes påvirkning av den nouvelle cuisine bevegelsen. Restauranter, også, har tatt sine cue: før utseendet på nouvelle-cuisine, deler ble tyngre og større, og forbrukerne dro til restauranter forventer å komme ut full, men ikke nødvendigvis sated. Nå til dags fine restauranter basere sin kompetanse på en kombinasjon av smaker, ikke smothering dem. og på deres presenterer mat som oppfyller, ikke bare fyller, tom mage.


Det er fortsatt en debatt på om nouvelle mat har forsvunnet fra radar. Det har absolutt påvirket andre felt av matlaging, men er ingen sikker på om det kan betraktes som en bevegelse av sine egne i gjeldende times. Så igjen, er en utvikling som fanger på så raskt nesten alltid skjebnebestemt til å utvikle på andre måter og spre seg til andre ting, å miste sin identitet som en separat enhet underveis.

No comments:

Post a Comment