Tuesday, February 21, 2012

Vegetarianisme: Ikke så skremmende som du trodde

For enkelte mennesker, uttrykket "Vegan mat" lyder som en oxymoron. Til andre, det høres ut som veien til en nutritionist hardcore mat. "Skummelt", var ordet brukes av min romkamerat når jeg annonsert jeg hadde tenkt å prøve å bli en veganer. Hva folk flest ikke skjønner, er at det er meget mulig, faktisk med sannsynlig, for kreative kokk for å gjøre vegan mat like spennende og full av utvalg som alle andre typer mat.


Hva er Vegetarianisme, først av alt? Strengt sagt, er Vegetarianisme en diett som inneholder ingen dyr byproducts. Ikke bare gjøre vegans ikke spise kjøtt, som vegetarianere, men de også bruker ikke noen mat laget av dyr. Ingen melk, ingen egg, ingen meieri av noe slag. Ingen pasta avledet fra egg. Ingen gelatin. Når du slutter for å tenke, er det overraskende hvor mye av det typisk norsk kostholdet er avledet av dyr.


Alt dette, jeg innrømme, kan høres ganske skummelt vanlig kjøtt og melk lover og sikkert til det typiske amerikanske som er omgitt av Hurtigmatrestauranter hamburgere og bologna smørbrød fra en ung alder. Men Vegetarianisme er ikke så skremmende som det høres ut. De riktige valgene i oppskriften og menyen er utført, kan det faktisk være usedvanlig flavorful og givende.


Tenk på det på denne måten: Vegan mat kan ikke stole på tunge, flavorful ingredienser som kjøtt- og meierivarer å få sin smaken og substans. Så hva gjør de i stedet? De erstatte disse ingrediensene på en måte som gjør at du aldri går glipp av dem - med ferske grønnsaker, sterk krydder, flott tekstur kombinasjoner og delikat hvete-baserte starches.


En av de mest entydig vegan mat på markedet, og den som har en tendens til å skremme layperson mest, er tofu. Tofu er i utgangspunktet en soybean ostemasse med en svamp konsistens og en blid smak som absorberer uansett smaker er rundt seg. Er jeg fristende du ennå?


vent. La oss prøve dette. Tenk deg en rett av italiensk utstoppa skjell, lastet med tomatsaus og basilikum, hvitløk og oregano. Nå forestille seg at i stedet for OST, skjell var fylt med en blanding av myk tofu, blandet med fersk spinat. Tofu absorberer den italienske krydder og har en delikat, kremaktig smaken alle sine egne. Vil du legge merke til fravær av OST? Sikker på. Ville du savne det? Ikke sannsynlig.


Det er mange oppskrifter som er unike for vegan mat som er virkelig overraskende i deres forskjellige og tastiness. Curry er en av darlings av vegan mat, og er tilgjengelig i alle skjemaer og smaker. Andre fantastiske vegan retter inkluderer flere typer hisse-yngel, svømming i soya sauser og frisk grønnsaker. salater er overfylte med fersk bønner og søt olje dressings, og mange krydret og spennende siden retter og forretter. Mange mennesker, for eksempel elsker den fantastiske garlicky zing av hummus og klar over ikke at det er en utpreget vegan mat.


Gi vegan mat en prøve. Når du slutter å stole på kjøtt og melk for smaken og fylde, kan du bare oppdage en helt ny verden der ute, der krydder er rikelig og soybean ostemasse kan være deilig.

No comments:

Post a Comment