Friday, February 24, 2012

Hva vin er (bare i tilfelle du trodde du visste)

Selv om millioner av mennesker over hele verden nyte vin, vet svært få av dem nøyaktig hva det er om en bestemt vin som de nyte. Ved å forstå de ulike komponentene av vin, kan du raskt etablere delene du foretrekke, og derfor velge din neste flasken med mer tillit.


Sukker
Sweeter viner har mer sukker enn tørr vin. Mye av naturlige frukt sukker er fermented under gjæring prosess. Men i noen viner, restoljen (gjenstående) sukker kan være høyere, og derfor en sweeter vin er produsert.


Alkohol
Fleste vet at en av nøkkelkomponentene i vin er alkohol! Alkohol er grunnleggende for smaken av vin. Alkohol volumet viner mest mellom ni og 15%. Sterkvin kan være så høyt som tjue prosent alkohol.


Tannin
Tannin kommer fra huden til druer. Derfor er tannin mye mer grunnleggende som en smak-komponent i rødt vin enn i hvitt.


For mye tannin i en vin er ikke bra, og kan resultere i vinsmaking bortskjemt.


Imidlertid tannin bidrar til å bevare en vin, som betyr at noen viner kan bli holdt i år, og enda bedre med årene.


En liten mengde tannin er også en positiv smak karakteristisk til vanlige vin drinkers, hvis en liten over-whelming for nybegynneren vin drinkers.


Vann
Alle vinene inneholder vann som er pakket ut naturlig fra druer som de ble produsert. Svært sjelden, om noensinne, ville ekstra vann legges til en vin. Faktisk vil noen viner være kritisert for å være overdrevet vassen hvis de andre smaker ikke er tilstrekkelig kraftfull.


Syre
Syre funnet i vin balanserer mot restoljen sukker som blir igjen etter gjæring prosessen er ferdig. Det finnes tre typer syre i vin, tartaric, malic og sitronsyre. Alle disse syrer som finnes i varierende mengder i av skall av druer


Alkohol kan reagere med bakterier i vinen å opprette eddiksyre; Dette er vanligvis ikke en god ting slik for mye eddiksyre vil gjøre en vin smak mer som eddik enn noe annet!


Frukt
Dette er hva har en tendens til å skille én vin fra den andre. Fruktig smak er hva vi se etter i en vin og forskjellige druer vil produsere et mylder av frukt smaker. Det er kombinasjonen av smaker som gjør hver vin unikt og spesielt.


Karbondioksid
Under hver gjæring prosess, er karbondioksid produsert. De fleste av dette normalt slippes, imidlertid, i noen viner en grad av fizz kan bli værende i en vin å legge til litt ekstra i en ellers svært vanlig vin. Selvfølgelig, i musserende viner, karbondioksid beholdt og er grunnleggende for smaken.


Eik
Ikke lenger en vesentlig komponent av dagligdagse quaffing viner, barriques brukes fortsatt på anledninger du vil legge til en vanilje, oaky smaken. Barriques kan legge til en ekstra dimensjon i vanlig viner som vil gjøre dem mye mer salgbar og hyggelig.


Alle av disse komponentene gjøre vin som vi ser i vår briller. Neste gang du pour selv et glass vin, ta litt tid å tenke på hvilke elementer støtter nytelse, og som du kan gjøre uten.

No comments:

Post a Comment