Tuesday, February 28, 2012

Kinesisk mat What�s I et navn?

Det er mer til kinesisk mat enn oppfyller smak knopper. Det er også hva møter øyet, øret og fantasien. Kinesisk kultur krever oppmerksomhet til hele presentasjonen av et måltid, og som inneholder en blanding av smaker, subtilitet av spicing, hvor appellerende fargene og ordning av maten er og hvor godt den spiller på fantasien av kafeen. Dette er et konsept som er så fremmed for de fleste vestlige som en forståelse for nyanse av en enkelt meir eller mindre stopla i en ideograph. Til kinesisk, skjønt, spiller navnet på en tallerken sin egen rolle i presentasjonen når de tjener et måltid til gjestene.


Subtiliteten går tapt på de fleste amerikanere, som heller ville vite hva som skal være på deres plate enn å nyte en bit av bilder med sitt måltid. Noen av de vanligste navnene overleve – syv lykke, en rett med reker, hummer, kammusling, fisk, svinekjøtt, biff og kylling i en delikat saus med grønnsaker, for eksempel. Syv lykke faktisk – hva munnen ikke ville være fornøyd med det?


I Kina, men seg mange en ære og respektert restauranter fortsatt til de gamle tradisjonene. På Confucius House, for eksempel kan en spise på to Phoenix fra ett Egg, An Oriole innbydende våren og som flaks som én ønsker. Fangshan-restauranten i Beihai Park serverer Phoenix i sin Nest og "Frog og Abalone". Restauranten Fangshan har gjenopplivet også en gammel tradisjon – fullstendig mandsju-Han banketten. Opprettet under Qing-dynastiet som en feiring av viktige hendelser, består mandsju-Han banketten av 234 varme retter, 28, kalde retter, kaker og frukt. Et slikt overdådige oppslag er det at det ofte er holdt i løpet av flere dager.


Det var under de nordlige og sørlige dynastiers praksisen med å gi poetisk navn til retter virkelig blomstret. Mens mange retter ble navngitt bare for sitt utseende, inkludert mange andre en spiller på ordene i deres navn – subtile referanser til ingredienser som er innpakket i en vakker tittel. Dermed et FAT av shredded fisk med oransje kan kalles ' pulverisert gull og hakket kjtt jade ". Reker med grønne erter og vårløk kan bære navnet 'Coral, Pearl og Jade'. Noen var langt mer fantasifull – og i noen tilfeller som er beskrivende av forseggjort preparatet som forvandlet en tallerken med mat til en liggende eller en scene fra historie. Ett slikt parabolen er kylling og soft-shelled turtle, servert i sin shell og navngitt "Erobreren sier farvel til hans konkubine".


Det er bare passende at Hunan kjøkken, vanligvis ansett for å være den mest visuelt tiltalende av kinesiske regionale kjøkken, bør også har navnet mest fantasifull og herlig. Hvem bryr seg hva ingrediensene er når verten tjener du "Fotsporene til Phoenix" og "Perler i Snow"? De er virkelig navn som passer for retter som prydet tabellene keisere.

No comments:

Post a Comment