Sunday, February 5, 2012

Merlot: En rask Guide

Merlots har steget i popularitet i det siste tiåret. Merlot er mest utbredt plantet drue i Bordeaux vin regionen i Frankrike, og det er også ganske mye plantet i vin regioner i USA, spesielt i California. I California, det var bare 2000 hektar med Merlot i 1985, gjennom årene, dette har vokst til 50 000 hektar i 2003.


Mens Merlots er ganske ofte mykere og mer frodig enn Cabernet Sauvignon, er de fortsatt ofte fyldig, dypt i farge, og ganske høy i alkohol med smak av kirsebær, plommer og sjokolade. Merlot modnes i flasken tidligere enn Cabernet Sauvignon, slik at Merlots er vanligvis holdt i høyere aktelse av vin drinkers enn av vin samlere. Merlot er også ofte blandet med Cabernet Sauvignon, bløtgjøre Cabernet og opprette en mer sammensatt vin.


Når betjener Merlot, bør den holdes litt under romtemperatur. Plass den i kjøleskapet i 15-20 minutter før du serverer, for å bringe den til riktig serverer temperatur. Merlot parene godt med mange matvarer, inkludert rødt kjøtt, svinekjøtt, fjærfe og pasta.


Gjennom årene, der Merlot brukes som skal benyttes i blanding med andre viner, mer og mer, er det begynner å bli verdsatt på sine egne.

No comments:

Post a Comment