Wednesday, February 15, 2012

Kulinariske tradisjoner fra Cuba

Øst karibisk øy Cuba har en rik kulturarv som har oppstått kulinariske tradisjoner som er så levende og varierte som rekke kulturer som har bidratt til utviklingen av denne distinkte og deilig mat. I tillegg til gamle påvirkning av innfødte folkeslag av Cuba brakt spanjolene deres egen kulinariske stiler, tinged av maurerne som holdt store deler av Spania i århundrer. Slaver som ble hentet fra Afrika bidratt betydelig kulinariske og kulturelle, med andre kulinariske tradisjoner som blir brakt til øya med franske kolonistene fleeing opprør i Haiti.


Som disse ulike påvirkninger kom sammen, en utpreget cubanske smaken og stil utviklet seg, som er som minner om landet bonde stiler av matlaging av muntlig tradisjon og øye, i stedet for å stole på målene og etableringen av retter som har en tendens til mot enkelt og hjertelig, og som kan stå på sine egne å putre. Masete, tunge sauser er uvanlig og deep-frying er bare ikke en favoriserte matlaging metode. Øya nasjon, naturlig, bruker mye av sjømat i sitt kjøkken, som oppfordrer til bruk av enkel matlaging teknikker og spicing som er ment å forbedre, ikke smother, naturlige smaker.


Den vanligste krydder brukes i cubanske kjøkken er hvitløk, spisskummen, oregano og bay eller laurel forlater. Sofrito er også populære, og brukes i et bredt utvalg av retter, fra de av bønner til de av meats til de som er laget av en base av tomatsaus. En typisk sofrito er laget av grønn pepper, løk, hvitløk, oregano og svart pepper stekt i olivenolje til pepper, løk og hvitløk som er myk og gjennomsiktig og smaker blanding til perfeksjon.


Kompakt, næringsrik, energiproduserende grønnsaker brukte belie den afrikanske og native folks innflytelse på kjøkkenet til Cuba. Yuca, malanga, boniato og plantano er blant disse, og er ofte simmered sammen med utfyllende grønnsaker og servert bare, drizzled med olivenolje og sprinkled med hakkede friske løk – en tilfredsstillende, styrke og enkel parabolen for et hardt arbeidsfolk.


Meats er ofte tilberedt med øya flavored marinader av som bruk lime juice eller saften av en sur rekke orange som base. Deretter er meats stekt eller simmered veldig sakte med krydder, ofte i timer. Bønner og ris er en viktig del av de fleste måltider, med svart bønner ble kjent som en cubanske spesialitet.


Cubanske kjøkken er også kjent for sin bakt varer som inkluderer en rekke turnovers. Noen er fylt med krydret meats og andre typer har et spesielt cubanske blanding av kremost og guava Lim inn. Mørdeigsbunn er blant Cubas mest elskede dessert elementer.


I cubanske kjøkken, er den subtile smaker av sunn mat forbedret ved matlaging og spicing metoder som er utformet for å bringe frem best i hver komponent på en rett. Mattradisjoner Cuba er en fryd tungen, selvsagt, men de tilbyr også en fascinerende innblikk i en kultur som har samlet mange varierte elementer til å opprette en sammenhengende helhet.

No comments:

Post a Comment