Monday, February 27, 2012

Italiensk kjøkken: I hjertet av Toscana

Når en amerikaner conjures opp en idé om "Italiensk mat", er ofte hva kommer til hjernen pasta, rød saus og hvitløk brød. Pasta, ingen tvil, spiller en stor del mest tradisjonelle italienske regionale kjøkken, og noen kulturer vet hvordan å ansette en tomat på samme måte som italienerne. Imidlertid, der er så mange forskjellige stiler og varemerker innenfor de ulike regionene i Italia, at det er vanskelig å slå sammen alle italiensk, regional mat til en generell type matlaging. I realiteten hver region har en svært distinkt stil og smak, og det er virkelig ingen måte å sette pris på italiensk, regional mat uten å besøke restauranter og spiserier over støvelen.


Tuscany er et område av Italia som tar opp en liten del av den vestlige kysten på Tyrrenhavet. Siden en stor kantlinje på toskanske regionen er kyst, spiller sjømat en stor rolle i det regionale kjøkkenet Toscana. En ettertraktede reisemål for turister, Tuscany er overfylte med kulturelle opplevelser, med røtter stammer fra renessansen. Firenze, Pisa og den travle port Livorno alle ligge innenfor denne beskjeden regionen. Som det er enkel, men vakker liggende, holder toskanske matlagingen ting enkelt. Toscansk brød, er for eksempel en saltless crusted kompliment til deres judiciously krydret entrees.


Mens mange folk tenker på italiensk kjøkken som blir svært salte og fylt med hvitløk, løk og basilikum, bruker toskanske retter krydder svært med måte for å hente ut de naturlige smaker av grønnsaker, bønner og korn som utgjør deres tradisjonelle regional matlaging. Kokker Toscana er kjent for sine ris-retter, og en fisk eller duck parabolen i Toscana, er ofte ikke komplett uten en risotto base. De også gli vin sømløst inn disse retter, avdamping alkoholprosent og forlate frukt til å blande med korn og fylt pastas som kompliment kjøtt og fisk entrees som bringe de rike og berømte fra hele verden til Tuscany.


Langs kysten spiller sjømat en integrert del av kjøkkenet. Et varemerke for toskanske kysten er en suppe kalt caccuccio. Caccuccio er en rik suppe som er laget av en tomat og fisk base. Hemmeligheten er å bruke mange ulike typer av fisk, pureed bein og alle direkte i bunnen av suppe. Denne suppe, servert med en hjertelig toscansk brød fyller nok til å utgjøre et helt måltid. Mens kysten av Toscana er hjem til mange en delikatesse, er det toskanske landskapet som gir slik variasjon i det regionale kjøkkenet Toscana variert natur.


Storfe og villsvin som gjelder spesielt for regionen, for eksempel gjøre for en smak at du ikke finner andre steder, i supper og grillretter hams. Mens Tuscany er ansvarlig for bare fire prosent Italias total olivenolje produksjon, kan toskanske oliventrær leve å være hundrevis eller kanskje tusenvis av år gammel. Så mens hver treet produserer mindre av en olje avkastning enn trær brukermedium funnet i andre regioner i Italia, har trærne en mye mer rik historie. Denne enkelhet jordet i en rik tradisjon er bare egnet for toskanske regionen.

No comments:

Post a Comment