Wednesday, February 22, 2012

Vegetarisk mat

Kanin næringen. Det er hva min far kaller vegetarisk mat og mat. Salater og grønnsaker – kan ikke være noe mer til den, kan det? Oh, men det er. Vegetarisk mat er minst så variert som "vanlige" matlaging og i noen tilfeller, langt mer fantasifull.


Nesten hit tretti år siden, diett for en liten Planet og oppfølging cookbook, oppskrifter for en liten Planet bokhandel-hyller med en rungende dunk som reflekterer fortsatt. Mens mange av teorier om protein complementarily at Frances Moore Lappe presentert har vist seg for å være naivt ved ytterligere forskning, grunnleggende teorier om å spise og den fantastiske meatless – og virkelig vegetarisk - oppskrifter tåle. Moosewood Cookbook og The Enchanted brokkoli skog fulgt, og deretter en skred av kokebøker viet til vegetarianer-gourmet.


Vegetarisk mat er mer enn bare 'meatless'. Det er en kunst til miksing smaker og teksturer i de riktige kombinasjonene for å opprette mesterverk som er så appellere til rovdyr i til de som har unngikk kjøtt. For Hindi kokker som praksis Ayurvedic matlaging, mat er mer enn ernæring-det er en meditasjon, en gateway til høyere bevissthet. Det er tre hovedkomponenter og seks smaker (søt, salt, sur, bitter, bitter og astringent) å bli vurdert i utarbeidelsen av hver tallerken, og et måltid forberedt i henhold til Ayurveda er en fest for øynene, nesen, munn og sinnet.


De aller beste vegetarisk mat er ikke 'meatless' versjoner av parabolen som vanligvis har kjøtt i den. 'Meatless' lasagna antyder at noe mangler fra oppskriften. Alle som har dined på spinat lasagna vet at det er ingenting mangler-blanding av kremaktig ost og spinat og krydder er perfekt i seg selv. Polenta med krydret svart bønne saus har ingen behov for kjøtt for å gjøre det mer komplett – gjort rett det smelter på tungen og holder seg til ribbeina på samme tid.


Selv innenfor generelle paraplyen av 'vegetarisk mat' finnes det variasjoner. Utenfor vestlig kultur, de fleste måltider har lite eller ikke kjøtt på alle – så det er ikke overraskende å finne vegetarisk hoved retter i indisk og kinesisk mat, og heller ikke i russisk matlaging og afrikanske regionale kjøkken. Mange basere main parabolen måltider på belgfrukter og nøtter. Peanut og cashew supper, humus med krydder og sitron, Syrnete svart bønne sauser øste over brød og pasta og ris og couscous – Midtøsten og afrikanske matlaging tilbyr alle de og mer.


Hvis en nærmer seg vegetarisk mat som "erstatning" for matlaging med kjøtt, er en sikker på å bli skuffet. Det er en måte å spise og matlaging, krydder og kombinasjoner som kan være som lys og LUN som et meringue eller som kompakt og chewy som det beste syv korn brødet. Hvis du har aldri prøvd en ekte vegetarisk måltid – i motsetning til en 'meatless' eller "kjøtt erstatning" – er det beste stedet å begynne på din nærmeste Indian eller midten øst restaurant. Du vil bli overrasket av smaker og teksturer – og du vil ikke engang merke til at det er ingen kjøtt.

No comments:

Post a Comment