Sunday, November 4, 2012

Å få en sunn frokost

Frokost, som alle andre måltid av dagen, trenger skikkelig planlegging. Ikke lenger er det planlagt uavhengig av de andre måltidene. De tre måltidene bør være planlagt som en enhet og balansert mot den daglige kropp behovet med nok godtgjørelse for god helse.


En lett frokost må nødvendigvis følges være et betydelig måltid, mens en tunge frokost må etterfølges av en lett lunsj. Hvis både frokost og lunsj er lys, kreves en tung middag.


Alle måltidene, må frokost være planlagt å ta mat næringsstoffer ikke gitt for eller mangelfullt funnet i de to andre måltidene å fullføre essensielle kropps kravene for dagen.


Altfor ofte er skimpy frokoster skylden i mangel på tid. Tatt i betraktning at en fjerdedel til en tredjedel av dagens krav serveres til frokost, er behovet for å planlegge fremover dobbelt begrunnet.


Frokost betyr å bryte raskt på flere timer.


Faktorer som påvirker hvilken type frokost-menyen, avhengig av alder, kjønn, vekttap, helse og slags aktiviteter av personlige familiemedlemmene. Andre faktorer å vurdere er hvor lang tid avsatte for utarbeidelse av én eller flere familiemedlemmer, eller ved en innleid hjelper og hvor lett, moderat, eller tung andre måltider er ment å være. Familie egendefinerte kan har å stri med alle disse, selv om strengt tatt dette ikke må råde over de mer viktige faktorene.


Frokost bør alltid inkludere en rå frukt fordi denne inneholder flere vitaminer og mineraler enn kokt seg. Frisk, moden frukt har en rik aroma mellow som kan stimulere selv den mest delikate appetitten. Det bør tas som det første løpet av måltidet av samme grunn.


Ferske egg er god frokost mat fordi de er rike på komplett protein, fett, jern, kalsium, fosfor, vitaminer A & B og niacin. De er også enkle å lage og fordøye. De kan være stekt, posjert, myk kokt, hard-kokt, kryptert eller forberedt som en omelett.


Ris og annet korn er de viktigste drivstoff bidragsyterne i frokost. Risen er kokt ren eller stekt i liten mengde fett og hvitløk. Corn broiled og buttered er en praktisk amerikansk måte som kan bli vedtatt hvor som helst der mais er tilgjengelig.


Melk er nesten komplett mat og er velkommen når som helst måltid. Til frokost er melk populær som en drikke eller tatt med kaffe, sjokolade, havregryn og andre frokostblandinger. Melk bør kjøpes fra sanitære og pålitelige kilder. Fersk melk er tryggere hvis pasteurisert før servering.


Frokost brød kan være i form av ruller, boller, loafbread, kjeks, vafler eller varmt kaker. Brød kan bli ristet og servert med smør eller frukt syltetøy som jordbær. Vafler, hotcakes og fransk toast er bra for tung og omfattende frokost. Ruller med smør og syltetøy, gelé, eller marmelade er egnet for tunge frokost, også, spesielt hvis tatt med en tung protein parabol og sjokolade.

No comments:

Post a Comment