Tuesday, November 13, 2012

Brygging en perfekt kopp kaffe

Brygging en god kopp kaffe, avhenger av en rekke ting som kvaliteten på kaffen bønne, kvaliteten på vannet som brukes, typen brygging blir gjort og grind på kaffen. Nå er kvaliteten på bønne og vann noe du kan enkelt ta deg. Bare bruke god kvalitet bønner og rent vann. Men forholdet mellom grind på kaffen og typen brygging blir gjort er mer detaljert, og kunne bruke en liten forklaring. Vi alle vet nå at vi lage kaffe av passerer varmt vann over knust kaffebønner. Men for å virkelig arbeidet godt vi trenger å forstå hvor lenge vannet skal være bestått over bønner. Formålet med denne artikkelen er å hjelpe deg å forstå hvordan å matche din kaffe grind til type av brygget du gjør for å gjøre den beste kaffen mulig.


Generelt, relatert 'soaking' tid direkte til hvor grove kaffen er bakken. Dette betyr at mindre kaffe sliper trenger mindre kontakt med vannet, og grovere sliper trenger lengre kontakt. Espressokaffe er bare utsatt for vann i 20-40 sekunder, og som et resultat er laget ved hjelp av svært fin grind kaffe. Kaffetrakter fransk trykk kan ta så mye som 4 minutter, og bruker en ekstremt grov grind. Hvis kaffe er igjen å kontakte vann for lenge for sin grind størrelse, uønskede ekstrakter dukke opp og gjøre kaffe smak bitter. Selvfølgelig hvis grind er for stor og vannet passerer svært raskt (som å bruke frech trykk grind i en espresso maker), svært lite av koffein og smaker utdraget og vil ha dårlig smak.


Selvfølgelig spiller filtre en viktig rolle i å håndtere balansen mellom over og under brewing din kaffe. Ikke bare gjør de holde grind ut av din kopp, men de også styre hvor fort vannet passerer over sliper. Papir-filtre er de vanligste, men mange også bruker metall varianter. Papir-filtre er ganske bra. Men de kan absorbere noen av kaffe smaken, og noen hevder de kan smake på papiret i den endelige kaffen. Metall filtre er normalt laget av rustfritt stål eller gull belagt netting. De har veldig fine veve og filtrere ut de kaffe sliper veldig bra. De også endrer ikke smaken av kaffe i det hele tatt. Metall filtre er også mer miljøvennlig enn papir alternativ.


Uansett hvilken du velger, være sikker på å kjøpe anstendig kvalitet. Billige filtre tette ofte eller tillater ikke kaffe til brygg riktig. Et anstendig kvalitet metall filter vil vare mange år og spare penger til slutt.


Det er ikke så vanskelig å brygge en kopp kaffe. Brygging en stor kopp tar litt mer forståelse, men ikke noe hardere. Start med ferske bønner og gode rent vann og deretter passer din brygging stil til riktig grind og deretter rotet rundt med den nøyaktige proporsjoner og ganske snart din være brygget killer kaffe hver gang.

No comments:

Post a Comment