Sunday, November 25, 2012

Sertifisert organisk kontra Fair Trade sertifisert

Tittelen på denne artikkelen er urovekkende. Begrepene organisk og Fair Trade er svært viktig å bygge (ombyggingen) et bærekraftig samfunn. Den gode nyheten er at sertifiseringer er ikke gjensidig utelukkende og faktisk bemanning hverandre pent.


Først et ord om sertifisering. I vår nåværende markedet er tredjeparts sertifisering viktig å både organiske og rettferdig-handel. Som markedet for begge rettferdig handel og økologisk vokser vil mange bedrifter heller endre definisjonen enn for å endre sin praksis. Vi ser dette nå i markedsplassen fair trade kaffe. Som tiden går er et søk etter fair trade kaffe mer sannsynlig å slå opp ikke-sertifiserte "fair trade" kaffe, som er mest sannsynlig bare en markedsføring vekke for å tiltrekke seg etisk kunder. I en fersk søk på ebay for fair trade kaffe 90% av resultatene ikke var tredjepart sertifisert, og ved nærmere undersøkelse de fleste så svært mistenkelig. Vi har sett dette allerede i organisk markedet. Hvor mange produkter som er markedsført til organisk forbrukere er faktisk sertifisert? Selskaper har grønne deres navn, men ikke deres praksis. Uten ikke-partisk tredjeparts sertifisering av organisk eller rettferdig handel er vi igjen å stole på selv interesserte parter som vil bare tjene på denne tilliten. Så se på etikettene en produkt karies, se til kravene i at sertifisering og ta en avgjørelse. Vet hva etiketter du stoler og vet de som du føler er bedrag. Med fair trade Transfair er for øyeblikket det eneste sertifisering byrået, så se på fair trade-etiketten.


Konseptet med å vokse organisk er avgjørende for bevaring av miljøet vårt. Plantevernmidler, plantevernmidler og kunstgjødsel sive inn i bakken forurensende vårt grunnvann, og det også går av feltene og inn i lokale vannressurser. Når skogen er klarert for planting av feltene er mye av topsoil erodert og transportert i nærliggende strømmer til nærmeste innsjøen hvor innskudd er sedimenter og fyller opp innsjøen. Arbeide med miljøet å hindre denne erosjon, bevare økologisk kaffe bønder fruktbarhet av landet ved å dyrke kaffe i skyggen, der kaffe var ment å vokse. Denne skyggen vokst kaffe gir trekkfuglene med habitat og dermed kalles fuglen vennlig. Konseptet med økologiske går utover å beskytte miljøet og strekker seg til å beskytte de personene som arbeider i feltene. Mange av kjemikaliene som brukes i oppdrett har vist seg å forårsake kreft, samt mange andre helsemessige bekymringer. Disse bekymringene multipliseres når en person er gjentatte ganger utsatt for spray, som bøndene. Hvor mange livslang bønder arbeidet for å gi vårt samfunn med mat og nå lider av kreft (min bestefar er en av dem)? Noen studier har vist at økologiske metoder selv beskytte de som spiser frukt (selv etter at de er vasket), og også beskytte lokalbefolkningen som drikker vannet.


Fair trade sertifisert fungerer i motsatt retning. Først det sikrer at folk blir betalt og behandlet rettferdig. Når det gjelder fair trade kaffe-sertifisering, "rettferdig" har en objektiv definisjon gjennom sertifiseringskrav av Transfair. Kaffe bøndene er betalt en rettferdig handel premie (for tiden $ 1.26/lb) å sikre at de har penger til å investere i infrastrukturen samfunnet. Pengene støtter familier gjennom helsetjenester, utdanning, og gjennom å gi den nødvendige kapital for å bedre utstyr og metoder for høsting slik at de kan konkurrere i det åpne markedet. Fair trade går utover fellesskap og familie støtte og strekker seg til å beskytte miljøet. Et av kravene av fair trade-sertifisering it som en premie betales for økologisk kaffe, for tiden en full 15 cents mer per pund enn bare vanlige fair trade. Mange fair trade bønder har byttet til økologiske metoder, og nå gjenoppretter aktivt regnskogen for å motta denne bonusen. De gjør ikke så motvillig enten, de forstår at regnskogen er deres arv og vil at det skal bli gjenopprettet. De ikke ønsker å avsløre seg selv og deres familier til giftige spray når de kan lage en levende ellers. Dette forklarer hvorfor mer enn 80% av kaffe sertifisert som rettferdig handel er også sertifisert økologisk.


Så hvorfor spør spørsmålet som er bedre når du kan ha begge? Vel det er nok av kaffe der ute merket som økologisk men ikke fair trade. Miljøet blir ødelagt av noen bønder ut av hva er sett på som økonomisk nødvendighet. Organisk er stor, men selv det er ikke bærekraftig, må vi sørge for at de som vokser det er riktig kompensert ellers de er satt i en økonomisk posisjon som gir seg til beslutninger med negative miljøkonsekvenser. Familier som gir oss med kvalitet økologiske produkter fortjener økonomisk sikkerhet. Fair trade stiller til Start ikke med organisk, men det gjør at det er fiskalt bærekraftig for produsentene, dermed sikre fremtidige forsyning i vår nåværende økonomi...


Dette er hvorfor fair trade modellen fungerer. Først sikrer det økonomisk sikkerhet av bønder gjennom rettferdig pris, tilgang til ingen-predatory lån og kapital som er nødvendig for å markedsføre og selge sine varer. Deretter garanterer det seg en premie for miljøvennlig praksis, hvilke mange ganger fører til konvertering av konvensjonelle felt til organisk. Denne modellen har jobbet for kaffe og nå utvidet til te, sjokolade og enda noen tropiske frukter.


Resultatene av fair trade har vært fantastisk:


* Økologiske metoder blir brukt og lærte
* Samfunnet infrastruktur blir bygget/gjenoppbygd
* Rent vann
* Erosjonssikring
Barn i skolen.
* Kvalitetsprodukter gjennom kvalitet metoder
* Voksenopplæring
* Sikre familier
* og bærekraft


Neste gang du kjøper økologisk kaffe eller te sørge for det er også rettferdig-handel sertifisert av Transfair. Be om at din lokale kjøpmann bære frukt fair trade når de er tilgjengelige.

No comments:

Post a Comment