Monday, November 19, 2012

Sikker oppbevaring av mat - kjøling

Lagring av mat


Kjøleskapet:


Det er mange år siden skoler stoppet undervisning matlaging og innenlands vitenskap og resultatet er at noen mennesker i den under 35 aldersgruppe er kjent med risikoen presentert av kjøleskap. Denne artikkelen tar sikte på å dekke noen grunnleggende regler som vil hjelpe oss til å lagre mat i en trygg og hygienisk måte.


Gjennomsnittlig kjøleskapet opererer mellom 35F (2 C) og 44F (7 C), som er lav nok til å stoppe mikroorganismer fra forming. (Mikroorganismer inkluderer bakterier og mugg.) Det er ikke kaldt nok til å ødelegge mikroorganismer allerede til stede i maten; Det er opp til deg å sikre friskhet av mat som du kjøper. Jo ferskere den er mindre sannsynlig det er forurenset. Derfor bør du kjøpe fersk og få det inn i et kjøleskap så snart som overhodet mulig.


En av de største problemene jeg ser med kjøleskap er at dørpakningen ikke er riktig tetting. Denne steder et tyngre enn normal belastning på motoren og forårsaker utbrenthet før den forventede levetiden. Det stopper også kjøleskap fra opprettholde optimal ytelse. Kostnadene for å erstatte en døren sel for en kjøleskapet eller fryseren er rimelig billig og bør gjøres minst en gang hvert tredje år. Dette vil:


-Forlenge levetiden til maskinen.
-Holde maten tryggere ved å opprettholde konstant temperatur.
-Spare på strømregninger.


Det er også noen andre regler som utgjør fornuftig bruk av kjøling som er i utgangspunktet sunn fornuft praksis vedheft til disse reglene vil forbedre alle de ovennevnte fordelene.


-Ikke åpne døren med mindre du vet nøyaktig hva du ønsker å ta ut. Åpne døren lar varm luft inn i lagringsområdet og dette påvirker elektrisiteten som brukes og mat som er lagret inne. Forlater døren åpen ødelegger hva maskinen har jobbet i timer for å oppnå.


-Dekk all mat før du setter det inn i kjøleskapet og jeg gå mot felles trender av dekker med aluminiumsfolie stedet å klamre seg til filmen. Folie ekskluderer lys og lys er en fiende av mat. Mat som er eksponert for lys forverres raskere enn mat som er beskyttet mot lyset.


-Jeg anbefaler aldri å plassere varme eller varm retter i et kjøleskap til tross for påstander av ulike beslutningstakere at det er trygt å gjøre dette. Det er bedre å dekke maten og la den avkjøles før du legger i kjøleskapet. Varme retter plassert i kjøleskap årsaken frosting i maskinen, og dette danner en uønsket isolasjon lag over innholdet.


-Rå mat som kjøtt og fisk bør være dekket og plassert i den kuleste delen, normalt den øverste delen. Hvis de er avdekket kan de passere deres smak til andre matvarer som ost eller smør.


-Kokt kjøtt og andre kokt mat bør gå i den midterste delen.


-Grønnsaker og frukt i spesialdesignet crispers.


Disse grunnleggende reglene vil hjelpe deg med å produsere bedre mat fordi maten du bruker vil være på sitt beste.


Denne artikkelen er copyright © David McCarthy 2006, og kan kun gjengis i sin helhet uten tilføyelser.

No comments:

Post a Comment