Sunday, November 11, 2012

Lære om matallergier

Matvareallergi påvirke ca 4 millioner amerikanere med symptomer som kan inkludere problemet åndedrag, et utbrudd av elveblest, astma, oppkast og død. Matvareallergi er ofte forvekslet med en manglende evne til å tåle visse matvarer. Matintoleranse bringer vanligvis om et helt annet sett av symptomer inkludert en oppblåst følelse, gass eller andre lignende type av ubehag.


Matvareallergi eller matintoleranse


En enkel måte å skille matallergier fra matintoleranse er å forstå at en allergisk reaksjon faktisk stammer fra en persons immun system. En alvorlig allergisk reaksjon kan medføre kvelning når halsen eller tungen sveller så mye at en person ikke kan puste. Gitt det faktum at ca 150 personer i USA dør hvert år fra matallergier, er denne tilstanden noe å le av.


Personer med kjente matallergier arver vanligvis denne tilstanden fra et annet medlem av familien. Når mat allergi pasienter er studert, er det vanlig å se at tilstander som eksem, høysnue og astma påvirke andre familie members.http://www.withallergies.com/helpwithallergies/


Matvarer som forårsaker allergi


Noen forskjellige typer mat synes å utløse de fleste allergiske reaksjoner. Og det synes at voksne og barn har et annet sett med matvarer som forårsaker problemer. Fleste mat allergi tilfeller hos barn involverer peanøtter, melk, egg, soya og hvete. Hos voksne er inkluderer matvarer som er mest involvert med allergi skalldyr (som reker, krabbe og hummer), peanøtter, valnøtter, egg, andre fisk og nøtter som vokser i trær.


Næringen allergier er så alvorlig i noen mennesker som selv smelling maten kan utløse en allergisk reaksjon. Men blitt matvareallergi det meste et problem etter at en person har spist en mat som han eller hun er allergisk. Symptomene kan begynne rett ved inngangen med lepper som begynner å prikke eller en tunge som begynner å klø. Gastrointestinale problemer følger med kramper, eller behovet for å kaste opp, eller utvikling av diaré. Som plagsom maten bryter ned og kommer inn i blodet, det reiser mot lungene og på det tidspunktet forhold som astma, eksem, shortness av pusten, eller lavt blodtrykk kan utvikle.


Arbeider med matvareallergi


For å beskytte seg selv, har mennesker med kjente allergier til mat bare å unngå å komme i kontakt med disse matvarene. Det høres enkelt nok, men realiteten er at det ikke er alltid mulig å unngå matvarer som forårsaker problemer. Bearbeidet mat kan inneholde så mange ingredienser at noen ganger den mat skyldige er begravd dypt i den fine print. Lovgivning som tar sikte på å bedre mat merking som gjelder matallergier har nylig blitt vedtatt, og forhåpentligvis disse nye merking kravene vil bedre beskytte de med matallergier.


Det er vanskelig å holde barna borte fra matallergener, med mindre en forelder er årvåken om hva som går inn i barnets munn. Foreldre til barn med matvareallergi må informere alle fra skolen tjenestemenn til naboer om barnets matallergier og selv da, ulykker skje. Heldigvis for barn med matvareallergi, de fleste vil vokse fra denne tilstanden.

No comments:

Post a Comment