Saturday, November 17, 2012

Øl gjennom årene

Ingen egentlig vet akkurat hvordan den første øl ble til...


Det er nok å si at, la rundt 10 000 år siden, noen en primordial bygg og hop concoction stå lenge nok for det å gjære. Resultatet ikke bare gjort anonyme historie var det genesis av øl egen spesiell innflytelse gjennom tidene.


Her er noen eksempler på notatet:


Det var akseptert praksis i Babylon, så tidlig som 4000 år siden, at for en måned etter et bryllup, brudens far ville levere svigersønn med alle mjød han kunne drikke. Mead er en honning øl, og fordi deres kalender var måne-basert, denne perioden ble kalt "honning måned", eller det vi kjenner i dag som "bryllupsreisen." Jeg har også hørt at skikken med en av de mest ressurssterke bitene av propaganda noensinne er laget for menn. Som historien gikk, hvis brudgommen drakk mjød for en hele moon, ville det forbedre sjansene for at kona bærer en mannlig arving. Bruden, men måtte avstå fra å drikke alkohol i det hele tatt. Jeg vil forlate punch linjer til deg.


Etter konsumere en bøtte eller to av levende brygge de kalte "aul", eller "øl", en viss selvutnevnte rase av Vikings ville hodet fryktløst i kamp uten rustning, eller selv uten skjorter. Faktisk begrepet "berserk" betyr "nakne skjorte" i norrøne, og til slutt tok på betydningen av deres ville oppførselen i kamp. De trodde at Odins favør var alt de trengte for beskyttelse, og hvis de skulle dø i kamp, det var bare fordi The Allfather bestemte det var deres tid å gå inn i den hellige haller av Valhalla. Dette var Odins stor 'Castle av valgt drept' der 'medlemmer' ville tilbringe evigheten i Viking nirvana, dvs - kjempet hele dagen, å ha sine sår mirakuløst helbrede ved solnedgang, og deretter feste hele natten, med sjenerøs mengder ale på beck og ringe.


Før termometre ble oppfunnet, ville bryggere dyppe en tommelen eller en finger inn i blandingen til å finne riktig temperatur for å legge gjær. For kaldt, og gjær ikke ville vokse. For varmt, og gjær vil dø. Denne praksisen er der vi får setningen, "tommelfingerregel".


Den første kjente consumer protection act oppsto med tysk øl renhet lov av 1516, kjent som Rheinheitsgebot. Dette bestemt at, for å bli kalt "øl", en drikke kan bare bestå av fire ingredienser: malt, humle, gjær og vann. Dette er slik en aktet regulering at når EU muliggjort innføring av andre øl i det tyske markedet, det tok en rettskjennelse for mange butikker å selge dem. De fleste av disse øl inneholdt konserveringsmidler, og til en respektabel tysk, som betydde--- og fortsatt gjør---at slike drikkevarer ikke var øl.


I engelske puber, er ale bestilt av pints og liter. I olde England, når kunder fikk uregjerlig, ville så, bartender kjefte på dem til å tenke på sine egne pints og liter og slå seg ned. Det er der vi får setningen, "mind ditt P og Q er"


Også i Englands gamle dager hadde pub frequenters ofte en fløyte bakt inn i felgen eller håndtaket på sine keramiske kopper. Når de trengte en refill, brukte de i fløyta for å få noen service. "Våt plystre din" er uttrykket inspirert av denne praksisen.


I 1740 besluttet Admiral Vernon i den britiske flåten å vann ned Sjøforsvarets rum. Unødvendig å si, ikke var sjømennene også fornøyd og kalt Admiral Vernon "Gamle Grog," etter stiv ull grogram strøk han bar. Begrepet "grog" begynte snart å bety utvannet drinken seg selv. Når du var beruset på denne grog, du var "groggy", et ord som har blitt utvidet til å omfatte virkningene av for mye øl og fremdeles er i bruk i dag.


Det er mange tilbud som betaler hyllest til øl. Tillate meg å liste tre over den wittiest:


"Noen ganger når jeg tenker tilbake på alle øl jeg drikker, jeg føler skam. Så, jeg ser inn i glasset og tenker om arbeidere i bryggeriet og alle sine håp og drømmer. Hvis jeg ikke visste drikke dette ølet, de kan være ute av arbeid og sine drømmer ville bli knust. Så sier jeg til meg selv, "det er bedre at jeg drikker denne øl og la sine drømmer kommer sant enn være egoistisk og bekymre seg om min leveren." "


--Saturday Night Live faux-filosof, Jack Handy


"Sette den tilbake i hesten!"


--W C-feltene, likte ikke en sub-standard brygge


"Øl er et bevis på at Gud elsker oss og ønsker vi å være lykkelig."


-Benjamin Franklin


Gitt en god halvliter, består av Guds naturlige ingredienser, og nurtured av mannens lært håndverket har øl gjort oss veldig glad, faktisk.


Bare holde gleden under 0,08% innholdet ditt blod.

No comments:

Post a Comment