Thursday, December 20, 2012

Fem "helsekost" som kan gjøre deg syk!

Det er mange av oss som er slanking og prøver å leve en sunn livsstil. Vi utøve og gå ut av vår måte å spise den beste maten vi kan. De fleste av oss vet allerede at trans-fett, hvitt sukker og hvitt mel ikke er de beste helse valgene, spesielt hvis vi ønsker å holde våre vekt.


Dessverre noen av de aller mat som vi tror er sunn er de som kan føre til en masse problemer for våre kropper, og selv gjøre oss syke. Nedenfor er en liste over noen overraskende usunn "helse mat."



Kunstige søtstoffer
Mange mennesker som er slanking, enten det er lav calorie eller lav carb dietter, vil velge drikkevarer med kunstige søtstoffer i stedet for sukker. Riktignok sukker er absolutt en bråkmaker, og bør unngås, men kunstige søtstoffer er faktisk verre for deg og kan også være farlig for helsen din.


Alle kunstige søtstoffer er dårlig, men en av de verste søtningsmidler for oss er NutraSweet (like, aspartam). Det er over 92 ulike helse-relaterte bivirkninger forbundet med aspartam forbruk, inkludert hjernesvulster, fødselsskader, diabetes, emosjonelle forstyrrelser og epilepsi/beslag. Det er mer uønskede reaksjoner på NutraSweet rapportert til FDA enn alle andre matvarer og tilsetningsstoffer kombinert.


En mye bedre alternativ til kjemisk avledede søtningsmidler er stevia, som kommer fra en plante. Det har blitt brukt for århundrer med nei vet bivirkninger. Det kan kjøpes i de fleste helse matbutikker i USA.



Sport drinker
Selv om markedsførere ville ha oss til å tro at sport drinker er hva kroppen trenger når du trener tungt, er sannheten at sport drinker er fylt med sukker (sukrose, glukose og fruktose) og salt (kalium og natrium) samt kunstige smakstilsetninger og fargestoffer. Legg til litt salt til kule-hjelp, og du har om det likt tingen. Du ville være mye bedre å drikke våren vann eller utvannet nypresset juice mens du trener.



De fleste energi og sportsbarer
Flesteparten av sportene og barer er også fylt med ting som ikke er best for våre kropper, og er litt bedre enn candy barer. Mange av dem inneholder sukker eller kunstige søtstoffer, kjemikalier, konserveringsmidler og syntetiske næringsstoffer. Sjekke ingrediensene før du kjøper en energi bar. Prøv å finne en som er laget med hele matvarer, for eksempel havre og flax frø, frukt, og naturlig søtningsmidler.



Soyaprodukter
Dette er en av mest overraskende seg av alt, etter at alle soya har blitt brukt for utallige generasjoner i Asia. Men måten vi nå bruk soya er veldig annerledes enn måten asiater har tradisjonelt brukt det. De gamle asiater visste at soyabønner var vanskelig å fordøye, så de hadde omfattende fermenting prosesser som brøt de fleste ufordøyelig komponentene, noe som gjør det mye sunnere å spise. Eksempler på dette ville være produkter som soya saus og tempeh miso. Disse ble brukt i små mengder som sauser og smakstilsetninger, ikke som en erstatning for kjøtt.


Men måten vi bruker soya som en kjøtt-alternativ (mønstret vegetabilsk protein eller TVP) kan være veldig usunn, siden soya inneholder store mengder giftstoffer eller anti-næringsstoffer. Noen av problemene anti-næringsstoffer i soyabønner årsaken er forholdene i bukspyttkjertelen, kreft og skjoldbrusk problemer. Soyabønner kan også blokkere kroppens absorpsjonen av essensielle mineraler.



Granola (og andre uforberedt korn)
For de siste 30-40 årene har granola vært synonymt med heath mat. Men spiser uforberedt korn, eller korn som ikke har vært gjennomvåt, gjæret eller spiret, har bare kommet i de siste 50-100 årene. Folk som levde før vår tid forstått at uforberedt korn kan forårsake kosttilskudd nød.


Det er anti-næringsstoffer i korn (som det er i soyabønner), for eksempel fytinsyre syre og enzym-hemmere, som gjør dem vanskeligere å fordøye. Disse antinutrients kan forårsake alvorlige problemer som Crohns sykdom, kolitt, og selv psykiske lidelser. Vår manglende evne til å forberede våre korn riktig er en av grunnene til at celactic sykdom som er så utbredt i nå.


Så, Hold deg unna granola. Havremel er et utmerket tillegg til våre dietter, men bruk hele rullet havre (ikke umiddelbar) og suge dem over natten før koking dem til frokost. Gå til vår oppskrift blogg på http://coconut-recipes.blogspot.com for en god oppskrift på kokos havremel.


God brød å spise er de som har skikkelig forberedt korn, inkludert fullkorn sourdough og spiret korn brød. Du kan vanligvis finne disse i spesialitet dagligvarebutikker og helse matbutikker.



Hvis du prøver å gå ned i vekt og/eller spise sunnere, husk at bare fordi et selskap markeder en "sunn" produktet godt eller en helsekost butikk selger det, betyr det ikke at det er veldig sunt for deg. Noen gjøre undersøkelser før du ta at sportsbar, eller enda bedre, nå for en organisk eple, kirsebær eller noen andre naturlige (ikke behandlet) mat. Kroppen din vil takke deg og belønne deg for det.

No comments:

Post a Comment