Saturday, December 8, 2012

Historien om Cafetiere

Cafetieres er trolig den mest brukte metoden for brygget kaffe. Mange kaffe-elskere sverger på det faktum at cafetiere er den beste metoden, som det bevarer de delikate smakene i oljer, noe som gir en glatt, rik bodied kaffe.


Nøyaktig historien og origin av cafetiere er ikke klart. Både franskmenn og italienerne legge krav på sin oppfinnelse. Det er kjent er at den første cafetieres dukket opp i Frankrike på 1850-tallet. Disse kaffe Potter var laget av metall og utstyrt med en metall skjerm som er knyttet til en stang. Metall skjermen ville bli kastet ned, bruker stangen, tvinge kaffegrut til bunnen av potten.


En historie om hvordan cafetiere ble oppfunnet innebærer en gammel mann fra Provence. Historien går at den gamle mannen brukes til å gå en tur opp en bakke hver dag for å få litt ro. fra kona griner. Uansett hvor ille været var, blemmer varme eller kjører regn, den gamle mannen ville gjøre reisen. Som han forsøkte å unnslippe sin kone i så lenge en periode som mulig ville han ta med seg en liten mengde mat, litt ved og hans favoritt gamle kaffekjelen. Da han nådde toppen av åsen ville han ta en utvidet resten tar tid til å tenne bål, spise hans mat og brygge en kopp kaffe.


Nå kaffe tilbake da var vanligvis sterk, bitter og smakte forferdelig. Det ville gjort ved å legge vann og kaffegrut til en pott, og deretter plassere potten på åpen ild eller komfyr til vannet kokt. Lite visste de tilbake da at kokende vann ødelegger olje i kaffe, fra hvilke kaffe får sin smak.


En dag gammel mann gjorde sin kaffe som han alltid gjorde. Men denne gangen han glemte å legge sin kaffe begrunnelse hans kaffe potten. Det var ikke før vannet begynte kokende bort i potten at den gamle mannen innså hans feil. Han raskt fjernet potten fra flammene og lagt i hans kaffegrut. Selvfølgelig visste den gamle mannen ikke at å lage sin kaffe på denne måten vil resultere i kaffegrut flytende til toppen. Gjort på vanlig måte, ville kaffegrut har sunket til bunnen av potten da vannet hadde kokt. Den gamle mannen tok en titt på hans kaffe og tenkte, "jeg ikke kan drikke dette. Jeg vil ende opp å svelge bakken kaffe."


Som om ved en tilfeldighet, som gamle mannen planlagte kommer uten sin kaffe (han hadde bare brakt nok vann og kaffegrut for én pott), en italiensk reiser kjøpmann opptrådte i horisonten. Blant de mange varene som selgeren var bærer var en metall skjerm. Den gamle mannen så denne skjermen og truffet raskt en idé. Han brakt raskt en del av denne skjermen fra selgeren og montert omhyggelig det over hans kaffekjelen. Ved hjelp av en pinne som lå i nærheten styrtet han metall skjermen ned til bunnen av potten, dermed overlapping kaffegrut. Han tok en slurk fra hans potten, og umiddelbart et stort smil brøt ut over ansiktet hans. Kjøpmann, opptatt av å finne ut hvorfor den gamle mannen var smilende, spurte om han kunne prøve noen av hans kaffe. Etter å ha tatt en stor jafs fra potten, ga selgeren den gamle mannen et vitende blikk. Dette var den beste kaffen enten av dem noensinne hadde smakt!


Historien går å si at etter å ha prøvd dette fantastiske kaffe, de to mennene besluttet å åpne en liten fabrikk produksjon sin nye oppfinnelse: en kaffe pott med en montert stempelet. Deres cafetiere gjorde dem begge en liten formue.


Historier til side, vet vi at den første registrerte patenten på en cafetiere ble fremlagt i 1929 av en milanesiske mann kalt Attilio Calimani. Gjennom årene, Attilio raffinert hans apparatur for utarbeidelse av infusjoner av kaffe å påskynde for filtrering av kaffen.


Det neste betydelig skrittet i historien om cafetiere kom i 1958, da en annen italiensk, Faliero Bondanini, ble innvilget patent på sin versjon av cafetiere. Bondaninis versjon ble populært i Frankrike, og tidlig på 1960-tallet ble det sett på som en må ha element for alle franske hjem. Det var rundt denne tiden som et britisk selskap, husholdning artikler Ltd, innså potensialet for cafetiere og introduserte sin versjon, 'Classic', til Storbritannia. Tegning på fransk innflytelse på dette kaffetrakter, markedsført de det som "La Cafetiere" (The kaffekjelen). Dette er hvor det generiske navnet 'cafetiere' på kaffetrakter fransk trykk eller 'skrittet fullt ut-filter' kommer fra.

No comments:

Post a Comment