Tuesday, December 11, 2012

Helsemessige fordeler i å drikke vin

Drikke vin har flere fordeler i dag enn den gode smaken. Flere studier har vist at drikke vin kan også være veldig sunt for deg. Vitenskapelig forskning på de helsemessige fordelene av å drikke vin har vært omfattende det siste tiåret. Disse studiene tyder på en rekke positive effekter som drakk vin kan ha på helsen din.


Forskere har vist at drikke vin, i moderasjon, kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer. Studier viser at den holder ditt hjerte slo i en mer sunn rytme. Forskerne fant at kvinner spesielt med hjertesykdom som drakk vin hadde en økning i hjertefrekvensen, som er en markør for endringene i tidsintervaller mellom hjerteslag. Det er kjent at en nedgang i hjertefrekvensen har vært knyttet til en høyere risiko for hjertesykdommer som kan føre til døden.


Forskere sier at vin øker HDL (godt kolesterol)-nivået dermed redusere risikoen for hjertesykdommer. Dette sammen med effekt hjertefrekvensvariabilitet kan være enda en grunn til hvorfor drikke vin reduserer risikoen for hjertesykdommer og hjerte-relaterte dødsfall. Vin har også funnet for å påvirke positivt kroppens adsorpsjon av antioksidanter i mat og hjelper forbrenne fett mer effektivt.


En studie gjort i journalen "Hjertet", studerte 102 kvinner under 75 år som overlevde et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi for å fjerne blokkerte arterier. I løpet av deres restitusjonsperiode, ble deltakerne bedt om å krønike hvor mye og hva slags alkohol de fortært. Ett år senere, brukes forskere en heart monitor til å måle women's hjerte aktivitet over en 24-timers periode da de gikk gjennom deres normale daglige aktiviteter. Studien viste at hjertefrekvensen var høyest blant kvinner som drakk minst halvparten et glass vin per dag og laveste blant kvinner som drakk ikke alkohol i det hele tatt.


Som studiene viser, kan drikke vin definitivt være en helsemessig gevinst.


Ekstra helsefordeler i drikker rødvin


Studier viser drikker rødvin spesielt kan ha flere fordeler på helsen din. Forskere viser rød vin kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom, lunge og prostata kreft, demens, slag, diabetes, macular degenerasjon, nyre steiner og osteoporose. En fersk studie i spansk innebærer selv drikker rødvin kan også hjelpe bekjempe forkjølelse.


For optimal helsefordeler, drikke små mengder med vin daglig som en del av et måltid. Husk som i alle ting, det er alltid den sunneste å drikke med måte.Så gå videre og smake smaken å drikke vin mens du nyter de helsemessige fordelene det kan ha på livet ditt.

No comments:

Post a Comment