Friday, October 26, 2012

Ånden av kaffe: Kaffe i verden

Noen gang undrer hvor kaffe bønner i din morgenkaffe kommer fra? Du kjenner sikkert ord som Arabica og Robusta i form av smak, men visste du at disse ordene kan også fortelle oss hvor disse kaffe var vokst? Her er en titt på tre av verdens beste kaffe og regionene der de ble initiert. Les videre for å oppdage den rike historien til disse kaffe.


Jemen Arabian Mocca


Vokst i den fjellrike regionen i Sanani i Sør-Jemen på en høyde i overkant av 4.500 ft, er Arabian Mocca verdens eldste dyrket kaffe, preget av sin rikdom og hele kroppen med sjokolade undertoner. Jemen er på Asias arabiske halvøy, et steinkast fra Afrika. Siden det er ingen andre arabisk kaffe, er det klassifisert som en del av familien smak av Nord-afrikanske kaffe.


Det er her at begrepet "mocca" ble skapt. Riktig stavemåte er Mokha, for havnebyen som Jemen kaffe leveres fra. Jemens tørre klima bidrar til produksjonen av en av de mest populære kaffe som førte europeerne å falle forelsket i kaffe mange århundrer siden.


Jemen kaffe er en av de mest distinkte og dyrebare kaffe i verden. Det har blitt kalt en "vill" eller naturlige kopp, jordnær, komplekse, stikkende--til noen det kan være rart og bitter. Denne kaffen kan også være preget som tørr, winey og sure med sjokolade og frukt undertoner, rustikk smaker og intens aromaer. (Kilde: http://www.sweetmarias.com/coffee.arabia.yemen.html)


Mexico "Ånd av Aztec"


Staten Veracruz produserer mange gjennomsnittlige kaffe i sin lavtliggende områder, men på toppen av høye fjellene nær byen Coatepec kalt en utmerket bønne Arabica kaffe Altura Coatepec hersker. Ordet Altura seg selv betyr "høy vokst". Altura Pluma angir den beste kaffen i Mexico. Coetepec, en kaffe av Veracruz, gir særlig fremragende kaffebønner. Meksikanske Altura bønner har en full middels kropp, fine Surhet, en fantastisk bukett og et tilfredsstillende smaken som er mild og søt. Denne fine meksikansk kaffe er kjent for å levere en konsekvent myk smak og duftende smaken med god kropp, dybde og totale balansen. Det er sannsynligvis en av de mest underappreciated kaffe rundt.


Meksikansk kaffe botanikere feire Mexicos høyeste høyder (med sine ca hundre arter av Arabica kaffe planter) som den fineste regionen av alle verdens gourmetkaffe. En dårligere karakter av kaffebønne kjent Robusta vokser i lavere høyder. Mexico selv produserer store mengder av disse unremarkable kaffebønner, ofte benyttet som mørke steker, supermarked kaffe og bønner for blending.


Arabica kaffe kom i Mexico i starten av det nittende århundre fra West Indies. I dag, rangerer Mexico blant verdens beste kaffe eksportører. Mest meksikansk kaffe er behandlet av den våte metoden for å sikre bedre Surhet og kroppen. Meksikansk kaffe er gradert basert på høyden der den er dyrket. Plantasjer av Veracruz utgjør 60 til 70 prosent av meksikansk kaffe avling. Ca 5 millioner poser med kaffe et år kommer i Mexico. De fleste bedre bønner er dyrket på store plantasjer i statene Guerrero og Oaxaca, Chiapas. Dette er produsenter av "høy dyrket" Altura Coatepec kaffe, blant de fineste kaffe dyrkes i Amerika.


Smaken er lys og nutty med middels Surhet og en mild, godt balansert kropp. Med en fin sjokolade tang og et snev av søt undertone under finish gjør disse kaffe en ideell drikke for de av oss som liker en glatt, mellow-tasting brygg som ikke er overveldende. Alturas glatthet produserer mange lojalister av kaffedrikkere som prøve det. Meksikanske Altura Coatepec er en utrolig morgenkaffe, som det kan brukes i en blanding tone ned tilhørende fyldigere-bodied kaffe, eller enda bedre, alene for ren regional smaken. (Kilde: http://www.coffeeuniverse.com/world_coffee_latin.html)


Java "Nederlandske Estate"


Som et synonym for kaffe introduserte "java" seg selv i det syttende århundre når nederlandske begynte å dyrke kaffe trær på øya Java (del av øyene i Indonesia) og ble eksportert det globalt. Ofte standarden som alle andre kaffe er målt, Java's fineste golden bønner er stekt for å gi en pikant aroma, vise en utsøkt syre balanse, en tung kropp med sjokolade undertoner og en lettere finish enn Sumatran.


På et tidspunkt var øya Java styrt av sultaner og dominert av mystikk. Tidlige nederlandske bosettere som kom på slutten av 1600-tallet fant Java for å være et fantastisk mangfoldig sted med høye fjell, tykk, tropiske regnskoger og en trykkende klima som dreide seg om monsunregn. Nederlandske og Javanese avgjort vulkanske kystsletter, mens mye av indre av øya ble overlatt til jungelen og noen stammegrupper. Nederlandske fant at kaffe vokste godt i dette klimaet, og begynte å sette opp plantasjer rundt deres første fotfeste i Batavia (dagens moderne Jakarta). Utgangspunktet Arabica kaffe ble plantet, men mange av disse ble drept av kaffe rust pesten som herjet regionen på 1800-tallet. Robusta var den logiske erstatningen - en tøff plante motstandsdyktig å mange sykdommen.


Til slutt de nederlandske plantasjen eierne erobret Java og tok på elementer. Store plantasjer ble etablert i øst på øya, samt i Sentral-Java og Vesten. Etter den japanske okkuperte Java på 1940-tallet ble mange av disse plantasjer ødelagt eller absorbert tilbake inn i jungelen med sine eiere fengslet av japanske. Etter krigen og den påfølgende kampen for uavhengighet, mange av de større plantasjene endte opp under kontroll av regjeringen. I dag er stort Java plantasjer (for eksempel Nusantara XII) fortsatt statseide. Men det er mange middels og mindre dyrkere som produserer utmerket kvalitet Arabica bønner. Disse kaffe er kjent som "Regjeringen Estate" Java. De er hovedsakelig produsert på 4 gamle gårder (Kayumas, Blawan, Djampit, Pancoer). Regjeringen kroppen vokser ca. 85% av kaffe i Øst-Java, nær Bali på Ijen området. Utvalget av høyder som er egnet for kaffe produksjon er 3000 til 6000-meter, med de fleste vokser i regionen platå på 4500 meter.


Regjeringen Estate er utvilsomt Indonesias høyeste kvalitetskaffe. Andre mer mindreverdig kaffeprodusenter av området kalles "Privat eiendom" Java plantasjer. De nedre-vokst og ikke er behandlet eller forberedt også, men de er et godt alternativ for de som ønsker å bruke mindre. Java er en unektelig rense-smaker kopp for denne indonesisk varietal, en fullstendig våt-behandlet kaffe som har den indonesiske kropp og tykkelse i cup uten earthy eller skitne smaker. (Kilde: http://www.merdekacoffee.com/regions.php) ER-001


Frosne kaffe Parfait


Prøv å lage denne coffee drink ved hjelp av én av kaffe beskrevet ovenfor og sole deg i den herlige smaken av disse deilige brygger!


Dekkevne: 6-8 porsjoner


1 14 oz. kan sukret kondensert melk
1/3 kopp dobbel styrke kaffe søtet med 4 tb. Sukker mens varme (la den avkjøles før du bruker)
1 kopp pisket tunge kremfløte


I en stor bolle, kombinere den sukret kondenserte mildt og kaffe i hånd blandebatteri; Pisk på høy hastighet i 3-5 minutter. For hånd, fold i pisket kremfløte. Kontroller at blandingen er jevnt fordelt.


Skjeen i blandingen inn i 6-8 serverer retter, og deretter fryse i 3 timer eller til firmaet.


Pynt før servering med en sjokoladedekkede espresso bønne og sjokolade sirup for en yummy behandle.

No comments:

Post a Comment