Monday, October 22, 2012

Bare med øl kan kylling smak god

Bare med øl kan kylling smak god-en holdning som deles av lidenskapelig øl drinkers. Gourmetmåltider er nytes av mange; Når man tenker på drikker serveres i en førsteklasses restaurant, kommer vin til hjernen oftest. En diner kan velge en velsmakende liquer som Drambuie eller whisky å nyte til kaffen etter et godt måltid. Det bringer tankene silke kjoler, smoking, en night at the opera. Mange tradisjonalister ville bli overrasket over å høre at øl er nå på den finere middagsmenyen.


Til tross for dens sporty, pub-crawl, keg party rykte, øl har blitt omgjort til en kjølt, skummende drikke servert blant eliten. Det er blitt vanlig for verter og vertinner å lure på hva øl å tjene med måltidet de vil tjene sine gjester. På siste observasjon på en restaurant så jeg folk på neste bordet lese en liste av øl, ikke vin.


Hvilken type øl går med rettene servert på middagsselskaper og i restauranter? Det finnes mange forskjellige typer øl: lager, ale, pilsner, brown, bock, porter og stout. Hvordan kobler disse øl med mat? Det finnes så mange typer mat å velge mellom: meksikansk, kinesisk, Thai, japansk, britiske, tyske osv. Det enkle svaret er å velge hva du, diner, mener for å være en god smak-kamp. Alles smaker forskjellig og det er nok valg å gå rundt. For de av dere som er fast, og vet ikke hvor du skal begynne, er følgende et godt sted å begynne.


En mulighet er å velge en øl som samsvarer med opprinnelsesland av de blir servert mat. Jeg har nylig gikk ut til sushi og besluttet å ha en japansk øl med min tempura og maki. Jeg har aldri smakt øl fra Japan før, og jeg liker nye opplevelser. Jeg valgte Kirin øl, som var en lys, delikat øl ideelt egnet til de delikat smakene av sushi. Kirin nettsted (www.kirin.com) hevder deres øl har komplimentert sushi i nesten et århundre.


I Mexico og sørvestlige USA, noen mennesker liker å drikke chili øl-en lager stil øl som er rik, malty og roasty. Dette varmt ølet er den perfekte match for krydret meksikanske tilbud som burritos. Jeg liker å drikke Corona øl med kalk som det er den perfekte match for natchos og tacos.


Britiske biff og Yorkshire pudding gå best med en traust øl som Guinness. Guinness selv er som et måltid i et glass. Et solid måltid smaker bedre med en solid øl. En traust øl kan også kobles sammen med andre tyngre måltider som lasagne, pasta, pizza og viltretter.


Fiskeretter krever en delikat øl kompis-med mindre fisken er tungt ramponert og frityrstekte. Fersk fisk smaker best med en pilsner eller lys Pilsner. Fisk og chips, britisk stil, kan følge en brown ale eller en tyngre lager.


Kylling smaker godt med nesten alt og valg av øl avhenger av individuelle smaker. Dramatiska-smaker kylling retter, for eksempel Curry eller Thai sterkt krydret kylling kan være forbundet med sterkere øl som en malty amber eller en tørr porter. En stekt kylling kan gå godt med en lys Pilsner eller pilsner.


For å avslutte en middag, kan diners du prøve mørkt øl, krem stout, havregryn Stout, dobbel Bock eller Scotch Ale. Alle disse øl er tung og søt og ville smaker godt med ostekake eller tortes. Imperial Stout trenger en dessert laget med sjokolade som det er ganske bitter og tunge.


Hvis dessert er lett og fruktig, kanskje en frukt-flavored lambic ville gå bra. Lambics er hveteøl produsert i Belgia, og noen av dem er flavored med bringebær, og peach. Det er sunn fornuft som en fruktig øl ville kombinere godt med en fruktig dessert.


Hva en fantastisk og unik opplevelse det ville være å invitere venner på en seks-retters måltid ved hjelp av ulike øl for hvert kurs, sammenkobling hver rett med en passende øl. Det ville være middagsselskap snakket om i årene som kommer.

No comments:

Post a Comment