Saturday, October 20, 2012

Hvordan er Dry Ice gjort?

Alle som er gamle nok vil å huske "isen boksene", huske de daglige leveransene av store blokker av is som holdt deres kjøtt og mat kule innenfor icebox, en forløper til kjøleskapet. Men disse blokkene var enormt rotete da de smeltet, og slått til væske.


Det er ett problem som du ikke har med dry ice. Fordi det er akkurat hva dens navnet sier-dry ice. Og når det "smelter", er det faktisk endre tilstand fra en solid til en gass. Tørr is er karbondioksid gass som har vært utsatt for høyt trykk.


Like vann natur endres i henhold til havoverflaten, har kokende ved lavere temperaturer på lavere Press, karbondioksid også en solid-flytende gass-transformasjon som er relatert til press. Ved normal trykk er CO2 ikke ganske flytende, og ikke helt en gass. Men når innelukket i høyt trykk kammer av en brann apparat, blir det en væske.


Hvis du vil gjøre dry ice, slippes flytende karbondioksid fra en høyt trykk beholder, etter som det er en rask fordampning av noen av gassen i luften, noe som resulterer i nesten momentant avkjøling av resten av escaping væsken, til frysepunktet. Isen/skum som produktet utsettes deretter for komprimering, hvis du vil opprette blokker av is som overflaten temperatur gjennomsnitt rundt - 109F.


Svært tetthet og treg prosessen med fordampning etter komprimering, gjør tørr is til den perfekte måten å sende perishables over svært lange avstander. Det er ingen rotete puddles vann fordi noen fordampning slår tørr is til en gass som slippes ut i luften. Derfor svært viktig dry ice bør aldri være gjennomført i et lukket kjøretøy og/eller holdt i et rom uten skikkelig ventilasjon. Når CO2-innholdet i vanlig luft stiger om sin standard 5%-nivå, blir det giftig.

No comments:

Post a Comment