Monday, October 8, 2012

Kokker tankesett

Har du noen gang lurt på hva forskjellen mellom en god kokk og en vanlig kokk er? Hvordan kan en produsere mat oppskrifter som er husket og en annen produsere mat som er raskt glemt? Disregarding alle vitser om aldri stole på en mager kokk kan jeg bare si at 80/20 regelen gjelder i denne profesjonen de samme som i andre yrker. Det er et faktum i livet at 20% av jurister, leger, regnskapsførere, finansielle planleggere etc. er enestående; de andre 80% er middelmådige til forferdelig. Det samme gjelder alle bransjer og yrker. Så utfordring vis-à-vis kokker er å finne hva som skiller de 20% fra 80%.


Det første du vil legge merke til om topp 20% er kreativitet; de oppretter måltider og satte standarden for andre til å følge. Det mest åpenbare tegnet på kreativitet er på samme måte som serveres et måltid. Kan du se på måltidet før du begynner å spise og tror: denne måltid ser ut til å være unik? Dette må være åpenbare før du smake det. måltidet virkelig trenger å røre noe (annet enn sult) i deg. Beste kokker er som interiør Bassanesi i sin presentasjon; blande farger, former og -teksturer å være sikker på at de er iøynefallende.


Neste vi kommer til oppskriften seg selv. Beste kokker presentere sjelden en oppskrift som det er presentert i en Oppskriftsbok; i stedet de legge til sin egen signatur på den. Denne signaturen er bedre kjent som teft og varierer fra å legge til en enkel ekstra ingrediens i en rekke ingredienser. Det kan også være en variant av noen ingrediens mengder. For eksempel er det en oppskrift på vår nettside for Sjokolade trøfler flavored med Cayennepepper. -Nå som ser dumt på papir fordi det er en av de tingene som du må smake for å tro. Resultatet er en trffel som forlater en smak for minst en halv time etter at du spise den. Dette er bare ett eksempel på en kokk som tenker utenfor plassen. Det er mange flere som ikke er fullt så radikale.


En annen ting jeg har lyst til test når jeg spiser ute er smaken av enkle kokte grønnsaker. du trenger ikke meg fortelle deg at de kan være blid. Så, hva hvis du koke alle ikke-root grønnsaker i kylling, biff eller vegetabilske lager stedet rent vann. Også koke dem sammen på samme tidspunkt. Du ferdig med ekstra flavored grønnsaker og forskjellige teksturer fordi noen grønnsaker krever lenger cooking gang enn andre. Det ødelegge grønnsakene? Bare du kan være dommer, bare husk at grønnsaker bør ikke bli kokt for lenge, eller du koke godhet ut av dem.


Hvorfor ikke begynne å samle inn dine egne top chef's tips når du spiser ut. Hvis det er noe på tallerkenen din som excites du spør waiter å spørre kokken hvordan han oppnådd det smaken. Kokker er som kunstnere, og er vanligvis gjerne diskutere sine teknikker med personer som viser en genuin interesse.


Denne artikkelen er copyright © David McCarthy 2006. Stemning ledig å gjenskape den i trykt eller elektronisk media uten endringer eller tilføyelser.

No comments:

Post a Comment