Monday, October 15, 2012

Hvor vinen er laget

Det første trinnet i vin gjør prosessen er å knuse druer. I tiden druer ville være lastet inn i en stor mva og vin maker(s) ville forsiktig tråkke på dem å bryte druer skall for å slippe juice.


Denne prosedyren utføres i dag nesten uten unntak ut ved hjelp av en maskin kalt unsurprisingly, en crusher.


Når det gjelder hvite viner, etter å ha knust, juice er atskilt umiddelbart fra cellulose av skins og stengler og gjæring begynner.


Når du lager rød (og rose) viner, er juice tillatt å være i kontakt med knust masse på en stund for å legge til farge, kropp og smaken må (juice å være Syrnete).


Mest moderne viner er fermented på en relativt lav temperatur (rundt 20 grader celsius), noe som resulterer i vin med en fruity karakter. Hvite viner er ofte gjort i store, vannavkjølt, rustfritt stål beholdere men noen bedre kvalitet viner er Syrnete i eik tønner, eller eventuelt eik chippings kan bli lagt til må.


Rød og rosé viner produseres vanligvis i rustfritt stål vats, eller noen ganger, i eik. Når fermenting vin har nådd den nødvendige fargeintensiteten, tegnes væsken fra fartøyet, etterlater knust skins og stengler.


Derefter, kan viner fra forskjellige Bunker være blandet sammen og modnet. Avhengig av hvilken vin, kan lengden på denne modning prosessen måles i alt fra dager til år.


Hvis en "oaky" smaken ønskes kan deretter vinen være modnet i barriques. Nye eik eller gammel eik fat kan bli brukt avhengig av den endelige smaken nødvendig.



Selv etter bottling, vil smaken av noen kvalitet viner fortsette å utvikle seg, om enn på en lavere hastighet. Men i dag, mest viner, selv dyrt viner, er klar for å drikke snart etter bottling.

No comments:

Post a Comment