Tuesday, October 16, 2012

Hva er Corked vin?

Hva er corked vin?


Å holde en vin flasken-forseglet er trolig den viktigste faktoren når det gjelder å opprettholde en god vin. En cork er avgjørende, som den holder oksygen ute av vin flasken. Hvis en flaske vin ikke er lufttette kan det bli oxidized og undrinkable.


Ulike typer cork


De eneste corks verdt å vurdere var tradisjonelt de faktisk gjort av kork. Nylig, men mange vin eksperter har anerkjent at cork kan faktisk føre til mer problemer enn det løser.


Cork, kan på grunn av dens smibar natur ha feil; disse kan medføre segl flasken ikke blir så lufttette som det kunne være, og vinen blir spoilt. I et forsøk på å unngå dette problemet, kan moderne cork produsenter behandle kork med en kjemisk kalt TVA. Dessverre dette kjemikaliet kan føre til at vin til smak og lukt litt fuktig og muggen.


Etter å ha sagt dette, er cork kjøpedyktig utvides til å fylle fullt i nakken av flasken, som derfor fortsatt gjør det foretrukne alternativet for spesielle viner som må lagres, over en lengre periode.


Plast corks blir stadig økende populære, i det siste. En av de viktigste problemene knyttet til tradisjonelle corks er at vin blir 'corked'. Plast corks forhindre at dette vil skje. utmerket! Jeg hører du sier. Det kan imidlertid være mindre irritations med plast corks. En plast cork kan noen ganger være vanskelig å trekke ut fra flasken og bortimot umulig å passe tilbake inn i en halv full flaske.


En annen ny utvikling er utbredt bruk av skruen-top flasker. Inntil nylig har benyttet denne typen segl for bare den billigste viner. Vin produsenter over hele verden er nå erkjenner fordelene som gir av skruen topper. Denne typen segl sikrer at vin er holdt frisk; Det er ingen sjanse for vin å bli 'corked' og flasken kan lett bli forseglet. I virkeligheten er den eneste grunnen at topper av skruen ikke er mer populær på grunn av inngrodd snobbethet forbundet med denne metoden for forsegling en flaske.


Håndtere cork-problemer


Uansett hvilken type cork velger du, er det viktig at du er i stand til å gjenkjenne om vin har vært skikkelig lukket eller ikke. En nyttig test er å se om toppen av kork er på nivå med toppen av flasken; Hvis ikke, er det bestemte flasken vin sannsynligvis best unngås.


Hvis en tradisjonell cork bryter når du fjerner det - ikke få panikk! Bruke en corkscrew for å forsøke å "grave ut' gjenværende kork. Hvis dette mislykkes, bare trykk restene av kork ned i flasken. I motsetning til populær overbevisningen, vil dette ikke ødelegge det vin smaken. Du kan ha til å fiske ut noen biter av kork, men smaken av vinen skulle forbli upåvirket. Imidlertid, du ville være klokt å fullføre hele flasken, under disse forholdene!


Når du velger wine, hvorvidt på vin seg selv og ikke typen cork. Motstå fristelsen til å være en snobb kork; en flaske av skruen øverst kan bare gi deg en hyggelig overraskelse...

No comments:

Post a Comment