Tuesday, October 23, 2012

Hva er økologisk mat, og bør jeg kjøpe det?

Økologisk mat er mat avledet fra dyr og planter som har vokst og oppvokst i samsvar med de strenge retningslinjene knyttet til regjeringens definisjon av begrepet, "organisk". For å bli sertifisert som en organisk mat, mat må være dyrket uten bruk av produkter som produserte gjødsel, syntetisk eller kunstige plantevernmidler, tilsetningsstoffer som kontrollere eller endre vekst, antistoffer, og/eller og husdyr fôr som inneholder tilsetningsstoffer.
Økologisk mat en gang bare et nisjemarked


Det var ikke at lenge siden som "spise økologisk" var noe bare et relativt lite antall folk gjorde. Tilbake i 1960-tallet, var livsforandrende. Kvinner begynte å arbeide utenfor hjemmet og trenden så praktisk. Bearbeidet mat ment et godt måltid kan leveres til tabellen i en brøkdel av tiden. Markedet for frosne og bearbeidet mat bokstavelig talt tok av.


Økologisk mat var definitivt ikke noe som fleste ga mye oppmerksomhet til, spesielt siden det ikke lenger var nok tid til å besøke slakteren, produsere leverandøren og meieriet farmen. En rask tur til supermarkedet kunne nå gi en familie med nok mat i flere dager. Og det er hvordan livet fortsatte, drevet av behovet for hastighet og brukervennlighet.


Økologisk mat gå Mainstream


I det siste, endrer folks følelser mot maten de spiser nok en gang. Denne gangen, er endringen drevet av følelsen at folk ikke lenger vet hva de legger i kroppen sin. Nyheter er i dag fylt med historier om utbrudd av E. coli, genetisk mat engineering, potensielle farene ved å spise mat som er tatt med vekst hormoner å gjøre dem skremmende informasjon om større og bedre og andre. Lei av følelsen ut av kontroll, spise økologisk har blitt elegant og har definitivt blitt den nyeste trenden i spise blant folk fra alle samfunnslag.


Sant økologisk mat er dyrere enn ikke-økologisk mat, men avveiningene er vel verdt den ekstra kostnaden. Ikke bare er økologisk mat bedre for de som konsumerer den, folk som spiser økologisk mat hevder disse matvarer faktisk smaker bedre enn de vokst og hevet uten denne strenge definisjonen. Faktisk, spise økologisk er den beste måten og virkelig er den eneste måten å føle seg 100% trygg om mat som forbrukes.


Møte nye etterspørselen


I dag, er økologisk mat big business og en stadig voksende segment av næringsmiddelindustrien. Bønder er å endre måten de vokser deres mat for å dra nytte av denne økte etterspørselen. Dessverre for råvarer dyrkere, kan det ta opp til 2 år for landet å rense seg selv for syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel som er brukt under alle år tidligere å vokse organisk. Men ventetiden er en verdig avveining også.


Økologisk mat er så populære at det er ikke lenger nødvendig å handle for dem på spesialitet butikker. Faktisk, vier store dagligvare-butikk kjedene stadig mer hylleplass for å møte de stadig økende behovene av økologisk mat tilhengere.

No comments:

Post a Comment