Tuesday, October 2, 2012

Historien om kaffe: Del II - spredningen av kaffe til Europa

Det ikke var før 1615, at Europa formelt ble introdusert til kaffe. Venetiansk handelsmenn, som hadde sterk handel koblinger med Levanten (historiske uttrykk som henvises til et stort område av Innlemming landene i Midtøsten: Israel, Jordan, Libanon og Syria), begynte å importere kaffe til Italia. En gang i Europa, forbruket av kaffe snart spredt. Men var innføringen av kaffe i Europa ikke uten sin kontroversen. Ifølge mange kontoer prøvde en gruppe av kristne presteskapet å ha kaffe utestengt før det hadde blitt allment tilgjengelig. De kom til pave Klemens VIII (1535-1605), hevde at kaffe var for Satans etterfølgere, og at kristne som drakk det kan miste deres sjeler til djevelen. Men før pave Klemens ville utestenge kaffe han insisterte på å smake det. Etter drikkevann hans første cup, var paven så imponert over smak, at han begrunnet at slike en drink ikke kunne være arbeidet av Satan, og i stedet erklærte at kaffe blir døpt for å gjøre det en sann kristen drikke.


Den første personen som er registrert i historien som drikker kaffe i England var en internasjonal student navnet Nathaniel Conopios fra Kreta, som studerte ved Balliol College i Oxford. Denne enkle handling, som skjedde i mai 1637, ble registrert av begge; Scholar John Evelyn og historikeren Anthony Wood. Selv om, kort tid etterpå Conopios ble utvist fra college, hans innflytelse hatt en varig virkning på Oxford, som det var i Oxford at den første engelske kafé ble åpnet i 1650 av Jacob, libanesiske jøde. Selv om Jacob flyttet til London noen år senere å gjenta sin suksess, hadde han begynt en trend som så mange flere coffeehouses som er åpne i Oxford under dette tiåret.


De viktigste av disse coffeehouses, var en åpen ved Arthur Tillyard i 1655. Tillyards kafé ble et møtested for en gruppe som var kjent som Oxford kaffe Club. Denne gruppen ble består av Oxfords ledende forskere, inkludert Sir Robert Boyle og sine studenter, som ville møte for å diskutere sine teorier og forskning og dele ideer. Det er fra ved Oxford kaffe klubb som verden berømte Royal Society, en av de ledende vitenskapelige samfunnene i verden, utviklet seg fra.


Den første kafé i London ble åpnet i 1652 en armensk mann kalt Pasqua Rosée. Opprinnelig brakt til London som en tjener av selgeren Daniel Edwards, servert Rosée kaffe hver morgen Edwards' huset gjester. Nysgjerrighet om nye drikke snart spres gjennom Edwards' venner, og antall besøkende til Edwards' huset vokste jevnt over tid. Det var så mye spenning som er opprettet av Rosées brygg som Edwards besluttet til slutt å tilbake økonomisk Rosée i åpne en kafé på St Michael smug i Cornhill. Som med Oxford, ideen snart tok av, og etter 1715 var det så mange som 2000 coffeehouses rundt om i London.


En av verdens største forsikringsselskaper, Lloyds of London, startet som en kafé på Tower Street i 1688. Åpnet av Edward Lloyd, servert det hovedsakelig sjøfarende og selgere. Lloyd ville sirkulere blant hans kunder opprette en liste over hvilke skipene ble bærekapasiteten sine planer og deres forsikring behov. Denne listen trakk underwriters til hans kafé å selge forsikring til de som trengte det og selgere så de kunne holde oversikt over skipene.


Det er antatt at egendefinert av tipping sin opprinnelse i engelsk coffeehouses. Det vil ofte være en liten boks som hang i nærheten av telleren i etablissementer med ordene "Å sikre punktlighet" (TIP) inscribed på dem. Kunder vil slippe en mynt i boksen å oppmuntre swift-tjenesten.


Tidlig vekst av coffeehouses skyldtes i stor grad til å støtte av leger, fremme kaffe for sine antatt helbredende evner. Før innføring av coffeehouses var det en utbredt problem med offentlig drunkenness som øl ble konsumert med nesten hvert måltid. Men med offentlig kunnskap om de helsemessige fordelene av kaffe og kaffe blir betydelig billigere og øl, coffeehouses begynte å erstatte tavern som et møtested for valg. Unødvendig å si, Taverna eiere var ikke tenkt å la sin fortjeneste synke ned uten kamp, og mange av de mest aggressive angrepene mot kaffe kom fra dem. De hevdet at kaffe var en arabisk drikke ikke egnet for godt mannered kristne menn, i motsetning til øl som hadde vært brygget av munker i århundrer.


Vertshuset eierne var ikke den eneste gruppen å angripe kaffe. Kvinner opprørt brukt at deres mann ville mer tid på kafé deretter hjemme med dem, og snart begynte å protestere. I 1674 ble 'Womens protestskriv mot kaffe' publisert. I dette dokumentet kvinner protesterte at kaffe redusert mannens sperm count og vil føre til en nedgang i befolkningen: "kaffe gjør en mann som golde som dessert hvorav denne uheldig berry har blitt importert; at siden kommer avkom av våre mektige forfedre er på vei til å forsvinne som om de var apekatter og svin." Det var forståelig at kvinner var aggrieved, som på tiden de var utestengt fra å sette foten i en kafé. Men dette gjorde ikke stoppe 'Menns svaret på kvinnenes protestskriv mot kaffe' blir publisert senere samme år. Dokumentet forsvarte kaffe hevde at kvinner burde være takknemlig for kaffe, som det var faktisk en aphrodisiac.

No comments:

Post a Comment