Saturday, October 6, 2012

Hvordan å spise sjokolade

Med Valentinsdag rett rundt hjørnet, er det på tide at din behandlet betydelige andre for noen sjokolade? For en endring, kan du prøve en virkelig respektert merkevare, ta din tid, og konsentrere seg på hele sjokolade erfaring.


Så her er noen retningslinjer for hva du skal se etter i sjokolade, men være oppmerksom, spise * virkelig * bra sjokolade tog din smak knopper å identifisere middelmådige sjokolade. Når du har tasted bra, er det ingen vei tilbake...


Utseende


Sjokolade skal være jevne og skinnende. Hvis det er hvit blemishes på den (kjent som blomst), kan det være et tegn på at sjokolade ikke ble riktig lagret. Det kan være at sjokolade var oppvarmet til punktet hvor det smeltet eller den ble lagret i en fuktig kjøleskap. Litt av bloom bør ikke påvirke smake mye men teksturen vil ikke bli så glatt. Hvis du betaler for god kvalitet sjokolade, bør du kontrollere at det er behandlet rett.


Fest


Prøv bøyd sjokolade. Det bør brekke av med en ren snap. Hvis den er bøyd, betyr det sannsynligvis at sjokolade maker er erstatte vegetabilsk olje for kakao smør, som gir sjokolade sin magisk glatt struktur.


Prosent/mørket


De viktigste ingrediens i sjokolade er avledet fra cacao bønne. Det er mye tid vil du se en prosentandel logge på sjokolade pakken som forteller deg hvor mye cacao i sjokolade. Jo høyere prosentverdi du angir, mer bitter sjokolade vil være. Mørkere sjokolade har vanligvis et høyere prosentandel Kakaotre.


Prosentandelen til å velge er hovedsakelig et spørsmål om smak, men for å smake den komplekse smaker av god sjokolade, jeg ville satse på over 60% cacao. Dette nivået er ofte kalt semi-sweet.


Sjokolade som er over 80% er ganske bitter og ikke tilgjengelig for casual sjokolade elskere.


Smaker (endelig)


Ta en bit av sjokolade, og la det sakte smelter på tungen. Teksturen burde være perfekt jevne uten snev av kornethet. Smaken bør vare lenge på tungen og være hyggelig helt ned. Denne lange "hangtime" kan du søke etter andre sekundære smak. Er det nutty? Er det fruity? Er det woody? Smaker stor sjokolade er lik vinsmaking på en måte.


Med billigere sjokolade finner jeg at innholdet for lavere kakao smør gjør for en mindre glatt struktur og en kortere varig smaken. Verre, konserveringsmidler ofte låne en ubehagelig aftertaste.


Med litt øvelse, vil du kunne spot dårlig sjokolade umiddelbart. Det er både en velsignelse og en forbannelse; Du kan ikke se supermarked sjokolade barer helt den samme måten lenger, men du vil være i nirvana når du få en del av høy kvalitet sjokolade.


Anbefalte merkevarer


Dette er ikke en uttømmende liste over gode sjokolade beslutningstakere, men de alle gjør premium sjokolade og er ikke så vanskelig å finne i USA.


Callebaut
Cote d'Or
Dagoba
Domori
El Rey
Ghirardelli
Green & Blacks
Lindt
Michel Cluizel
Scharfen-Berger
Valrhona

No comments:

Post a Comment