Thursday, December 8, 2011

Kraften til måltidet

Siden begynnelsen av tiden ett aspekt av menneskelig sosial opplevelse har stått opp som et sted å være for kommunikasjon og familie bånd: måltidet. I moderne menneskeliv er kveld middagen ofte bare plass og tid at en familie alle setter seg ned sammen. I stamme ganger (selvfølgelig det er fortsatt stammene i dag) brakt matlaging av en slaktes dyr eller dyrket grønnsaker gruppen sammen for å dele ideer og følelser. Tenk på det disse dager; Når du vil ta noen ut for en romantisk date, møtes business kolleger, komme sammen med gamle venner og bekjente, vi går for en matbit. Hva er det om deling noen mat som setter oss i en avslappet og communicable tilstand? Kan det bare være vitenskap, og faktum at hvis du er spent når du spiser, maten ikke fordøye også? Eller, kan det ha noen psykologiske grunnlag som har å gjøre med ideen om at du deler noen livet-gi næring med dine medreisende arter i stedet for stridende over det? Subconsciously erkjenner vi fakta vi vil være i stand til å leve en annen dag så vel som syes sunn frø for fremtidige generasjoner?


Tenk på alle problemene i verden i dag. Kanskje hvis vi alle kom sammen for en fest som vi kan arbeide ut noen praktiske løsninger, sier mens sipping på kokosmelk eller tygge på et brød av brød. Gjeldende (14) Dalai Lama er sitert å ha sagt, "Jeg tror noen ganger at handler om å bringe mat er en av de grunnleggende røttene av alle relasjoner."


Det er også ideen om mat som et medium for transferal av emosjonelle energi. Jeg bor med en venn som er svært adept på kjøkkenet. Han bruker høykvalitets ingredienser og profesjonelle teknikker, men han følger også troen på at hvilken stemning du er i, hvor mye innsats og oppmerksomhet du gi matlaging, og kjærlighet og takknemlighet du føler for muligheten til å spise er avgjørende for å gjøre et godt måltid. Jeg har lest i en berømt Hari Krishna cookbook samt Taoist lære hvordan faktiske følelser som cook føles når du foretar et måltid overføres inn mat via chi energi. Følelser og mat er begge former for energi. Innfødte amerikanere mener at alle tanker og følelser er 'Live'.


Du kanskje har sett den siste filmen 'hva pipe vet vi?' Lese om det på whatthebleep.com. I denne filmen diskutere verdenskjente forskere ideen at alle tanker og følelser er faktisk fysisk materiale i den forstand at de er produsert av kjemikalier og overføres i elektriske skjemaer. Derfor sprer en lykkelig kokk virkelig lykke ved å nyte utarbeidelsen av et måltid.


Så neste gang du setter deg ned et måltid med venner eller familie eller kokken for gjester, husk betydningen av dette ofte undervurdert erfaring. For flere hundre tusen år var våre fjerne slektninger hele veien av sosiale liv basert rundt oppkjøp og deling av mat. Det er ofte den viktigste tiden til å kommunisere med de du holder mest dyrt, så vennligst ikke ta det for gitt eller tror at bare fordi det er nødvendig for å overleve at det ikke finnes noen meningsfull og mystiske aspekter til opplevelse. Knyttet til hverandre er en av de viktigste elementene i en sosial skapning eksistens; måltidet er en tid og sted for relasjoner til å spire og vokse. Det er bare noen av kraft av måltidet.

No comments:

Post a Comment