Tuesday, December 20, 2011

Plantevernmidler, kan vi unngå dem?

Hvorfor, dessverre bare vaske grønnsaker er ikke nok til å sikre produsere rent nok for forbruk


Vi alle ingest massevis av kjemikalier, en eller annen måte. Vi puster dem, vi drikker dem, og vi spise dem. Den mest plagsom er plantevernmidler i produserer. Det gjør meg ubehagelig å tenke at mens vi spise frukt og grønnsaker i realiteten er vi også ingesting poisons som kan akkumuleres i våre organer og gjøre oss svært syk. Dette er mat som tar for å være sunn og bra for oss!


Selv om de fleste giftige kjemikalier har allerede blitt utestengt for bruk i landbruket, er plantevernmidler generelt poisons som er utformet for å drepe insekter, Luke, små gnagere og andre skadedyr. Lang tid virkningene av disse poisons på folk er ikke helt kjent. Selv minimal risiko med disse forurensende stoffer er for mye, når vi tror vi kan utsette barn. Vi skal prøve å gjøre vårt ytterste for å minimere inntaket vårt av disse uønskede kjemikalier.


Utdanning er nøkkelen. Å vite hvilke produkter inneholder mer forurensende stoffer kan hjelpe oss med å gjøre de rette valgene, unngå mest forurensede frukt og grønnsaker og spise den minste forurenset, eller kjøpe organiske i stedet. I simulering av forbrukere har matvaner blitt demonstrert at endre litt spise praksis kan redusere betraktelig inntak av plantevernmidler.


Resultatene av en undersøkelse om plantevernmidler i produsere av programmet USDA middel mot skadedyr Data (*), Vis frukt toppet listen over konsekvent mest forurensede produsere med åtte av de 12 mest forurensede mat. 12 Fortapte menn er: epler, Bell Peppers, selleri, kirsebær, importert druer, nektariner, pærer, pærer, poteter, Red bringebær, spinat og jordbær.


Du ikke liker brokkoli? For ille fordi de er blant de minst forurenset. Faktisk er den 12 minste forurenset produsere: asparges, Avocados, bananer, brokkoli, blomkål, Sweet korn, Kiwi, mango, løk, Papaya, Pineapples og søte erter.


Kan vask av produsere hjelp kvitte seg med plantevernmidler? Ikke egentlig. Frukt og grønnsaker som er testet av USDA PDP (*) er "forberedt simulere praksis for den gjennomsnittlige forbrukeren" før testing av plantevernmidler. Det vil si: "(1) epler er vasket med stengler og kjerner fjernet; (2) asparges og spinat har uspiselige deler som er fjernet er vasket; (3) cantaloupes er kuttet i halv og fjernes frø og rinds; […] (9) tomater er vasket og stammer fjernet".


Vask før forbruker er sterkt anbefalt fordi hjelper deg med å redusere middel mot skadedyr rester tilstede på overflaten av grønnsaker, men flertall av forurensende stoffer er absorbert inn i fabrikken, og kan ikke bli nettopp vasket bort. Noen plantevernmidler er laget for å holde oss til overflaten av avlinger og de kommer ikke ut ved vask. Peeling kan bidra til å eliminere noen av kjemikalier, men ikke alle, og en rekke viktige stoffer forkastes med huden.


Så, på den ene siden har vi å spise masse frukt og grønnsaker for et sunt kosthold, og på den annen side har vi å redusere så mye en mulig inntaket av plantevernmidler. Hva du gjør hvis du ikke er overbevist om av krav av kjemiske selskapene at visse nivåer av plantevernmidler ikke er farlige?


Vi har svært få alternativer for å forsvare oss:
(1) Vask alle grønnsaker og frukt svært godt;
(2) Endre matvaner for å konsumere mer råvarer med lav forurensing;
(3) Konsumere en diett så variert som mulig;
(4) Kjøpe økologisk mat.


Anna Maria Volpi

No comments:

Post a Comment