Saturday, December 24, 2011

Vinsmaking--Den tradisjonelle måten

Vinsmaking er ordentlig kjent som 'Vin Degustation'. Det er kunsten å være i stand til å merke ulike forskjeller mellom forskjellen vintyper og selv ulike forskjellene mellom vinhøst av samme type vin.


Det er i utgangspunktet to deler til vin smaker, først er "Det vi leter etter" andre er 'Hvordan vi ser'. Vi start med hvor, og gå videre til hva.


Tradisjonelt de sju trinnene for å prøvetaking vin er: se, sniffer, virvel, lukten sip, swish og spytte. Dette er prosessen vi se tasters går gjennom ved bordet og Vinprodusenter.


Det første som vi ønsker å gjøre er se at fargen på vin er gode. Sette noe lys bak glass og se etter klarhet. Fogginess er et tegn som vi trolig vil være forsiktig med. Rustne fargene i en hvitvin er et annet tegn på at vi sannsynligvis ikke vil sette den i vår munn.


Som kan virke litt crass, men la oss huske på hva vi ser på her. Loven av vin Degustation fikk sin start høyt samfunnet middag på bordene som en måte å se hva som var bra med lam, og hva er bedre med biff. Vin Degustation kom inn som en metode for å avgjøre hva var trygt å drikke og hva kan være giftig skyldes dårlig lagring eller aldring prosesser. Mens i dag disse smaker metoder er mindre defensiv, siden moderne metoder for vinlaging produsere tryggere viner, var noen viner kan du få til omfavne flaske 100 år siden eller med 200.


Noen røde viner er så mørkt, du vil være heldig å se noe gjennom dem, men vi fortsatt ønsker å ta en titt. Noen av de mer åpenbare tegnene som vi ønsker å se etter er brun, gjørmete, oransje eller andre ikke-winelike farger. Det er ikke uvanlig å se biter av kork flytende i et glass vin, bare prøve å sikre at den er cork.


Når våre øyne er oppfylt, prøver vi våre nesen. Huske at smaken er mer eller mindre en olfactory følelse. Med praksis kan vi forteller mye om en vin fra sin parfyme. En god whiff i det minste vil gi deg et inntrykk eller forhåndsvisning av hva du kan forvente fra vin når vi smaker den. Det åpenbare visninger for å se etter er: does den lukt like vin? Er den samlede duften friske eller stygg? Noe rart om det?


Vår neste skritt, virvel, forbedrer vår evne til å vurdere de to første trinnene enda en gang. Virvel er å få noen av vin til overflaten av innsiden av glasset. Viner er generelt ikke fet eller syrupy. Væsken bør lysbilde av siden på en forventet måte. Også med vin spredt ut på overflaten, bør det være lettere å få et bedre utvalg av duften det presenterer. Som er det vi gjør nå, men denne gangen vi inhalerer det sakte. Ingen rask sniffs. Vi bringer duften inn våre nesen med en jevn jevn innhalere, la våre sinn gå gjennom stadier av bukett med et mer examining kurs.


Hvis våre nesen er fremdeles interessert så vi gå videre til å ta en liten slurk. Akkurat nok til å få en smak på våre tungen. Du vil legge merke til her litt mer av cautionary taktikk i vinsmaking trinnene, men det er litt mer fordel virkelig enn bare det å sikre at vi ikke glipp av noe smertefullt i de forrige trinnene før vi forplikte seg til en god mouthful. Tar i bare en smak lar vår munn for å få en rask forhåndsvisning og noen forventninger. Det er også det faktum at mange concoctions, ikke bare vin, smake litt annerledes når det tas i små sips i stedet for mouthfuls.


Derfor er vi fortsatt er interessert, og denne gangen vi er sikker på om vi ønsker å forplikte seg til en ekte smak, så vi tar i en mouthful. Ikke bare gjør vi ta det, vi swish den rundt som det var munnvann, la væsken frakk alle deler av vår munn og gums. Slik at vinen å varmes av vår kroppstemperatur. Noen tasters gurgle selv litt med vin, fordi vår smak knopper er overalt i vår munn.


Det siste trinnet er spytte eller svelge. Ikke mye å si om det, men det er et valg å være sikker. Hvis dette er den eneste vin eller en av to eller tre skal du være smaker i kveld, kan svelging være et passende alternativ. Men hvis du er på en vingård og gå gjennom 6 eller 7 viner, spytter er sannsynligvis det beste alternativet. Ellers hver vin skal begynne å smake "svu" og du kan like godt bare har et par briller snarere enn prøver å gå gjennom trinnene.


Hva er vi virkelig ute etter gjennom alt dette? Det er mange aspekter av vin, og hvert vinhøst og skriver inn har sin nyanser. Det er litt over alt grunnleggende om vi kan begynne med.


Oakiness - noen viner har en "eik" smaken. Det er virkelig ikke en annen måte å beskrive den. Du har å smake det, men når du gjør du kan plukke. Smaken er generlly fra enten fra aldrende FAT eller eik chips


Sweetness - prosessen med noen viner gir en større grad av naturlig sukker fra druer (eller frukt) skal være uten å være prosesser i alkohol. Så gjenstår en sweetness, og noen ganger en fruktig smak fra mengden av restavfall sukker


Tannin - en vin understreke tannins ville være beskrevet mest tid idet tørr. Tannin er bitterhet fra frø og huden av druen og påvirkes av carbonic maceration og Maceration


Fremfor alt er den virkelige testen gjorde du like den. Din smak er like gyldige som noen andres og livet er for kort for vin som du ikke liker. Nyt.

No comments:

Post a Comment