Saturday, December 31, 2011

Kaffe, en kort oversikt

Kaffe-anlegget har to viktigste arter. Det er Coffea Arabica, som er mer tradisjonelle kaffe og anses for å være overlegen i smaken, og Coffea Canephora kjent mer vanlig som Robusta. Robusta tendens til å være høyere i koffein og kan dyrkes i klima og miljøer var Arabica ikke ville være lønnsomt. Robusta er også vanligvis mer bitter og syreholdig i smaken. På grunn av denne Robusta gjete å bli billigere. Høy kvalitet Robusta brukes også til å blande espresso for mer bit, og til å senke kostnadene.


Et lite kjent faktum er at noen kaffebønner forbedre deres smaken med alderen. Det er den grønne unroasted bønner som er i alderen; typisk tidsrom er 3 år, selv om det er noen hus som selger bønner alderen til 7 år. Alderen bønner har en fyldigere smaken og mindre syreholdig.


Økende betingelser, jord typer og Været mønster i vekstperioden bidrar til smaken av bønne, opprette forskjellene i smaken fra poeng av opprinnelse, for eksempel Kenya eller Brasil. Legger imidlertid roasting til sin egen smaken, noen ganger til et punkt at det er vanskelig å finne ut hvor bønner stammer fra, til og med erfarne cuppers.


Jo lettere steke mer den naturlige smaken av bønne forblir. Dette er grunnen bønner fra regioner som Kenya eller Java normalt stekt lett, beholder egenskapene regionale og dominere smaker. Det er en metode for roasting i Malaysia som legger til smør under roasting produserte en rekke kalt Ipoh White kaffe.


Bønner er stekt til mørkere browns begynner å smake mer som metoden av roasting enn den opprinnelige smaker. Mørk roasts som fransk eller Wien Roasts pleier å helt formørkelse originale smaken. Roasting i hvilken grad, mens du legger til sterkere smaken påvirker ingen mengde koffein av bønne.


Fry pan roasting var populær i 1800-tallet siden bønner var normalt leveres og kjøpt fortsatt i sine grønne staten. Du bare strømmet grønne kaffebønner i en stekepanne og stekt dem på kjøkkenet. Denne prosessen tok mye dyktighet til å gjøre på en konsekvent måte. Det ble mye mindre populære Fry pan roasting når vakuum forsegling pre-roasted kaffe ble perfeksjonert ytterligere. Men for å vakuum segl brente bønner måtte du vente for dem å stoppe emitting CO2, som brente bønner gjør flere dager etter roasting prosessen. Hva denne mente var at vakuum forseglet kaffe var alltid bare litt flau som smaker begynner å slå bitter og forverres i omtrent en uke etter roasting.


Hjem roasting er igjen blitt populær med etableringen av datastyrte trommelen roasters som bidrar til å forenkle prosessen. Det er noen mennesker som har funnet metoder for å effektivt roasting bønner ved hjelp av deres varm luft pop korn beslutningstakere.


Regionen bean er fra er som diskuteres før en primær faktor til typen smaken som du kan forvente fra brygge, men det er veldig sant at "nye" eller uventede smaker kommer fra hver region.


Arabia og Afrika vokse deres kaffebønner i store høyder i rik svart jordbunnen av Kenya, Zimbabwe, Etiopia og Tanzania. Smaker av disse bønner er distinkte og av legendariske status.


Americas-kaffe er dyrket i nær regnskog betingelser på områder som Colombia, Costa Rica og Guatemala. Kaffe i Amerika har en tendens til å være godt balansert og aromatiske.


Pacifics inkluderer kaffe fra Sumatra, Java, Ny-Guinea og Sulawesi, som er så forskjellige i smaken som øyer som de kommer fra.


Så er det felles som sertifisert Jamaica Blue Mountain og sertifisert Hawaii Kona. Disse er sjelden faktisk og kan gå for så mye som $60,00 per pund.

No comments:

Post a Comment